Salaam Filmfestival starter

FESTIVAL. Fra den 29. september i år til marts 2012 kan skoleelever opleve flerkulturelle film og møde oplægsholdere fra hele verden, når Salaam Filmfestival rejser rundt til biografer og kulturhuse i hele Danmark.

Salaam Filmfestival viser multikulturelle film for børn og -unge i hele landet. Festivalen skydes i gang i dag den 29. september, hvor Salaam-prisen også uddeles, og fire oplægsholdere giver en forsmag på årets program.

I de næste fem måneder besøger Salaam Filmfestival i alt 32 byer i Danmark. 16 oplægsholdere, som er tilknyttet festivalen, tager med rundt i landet og fortæller deres personlige historier i forbindelse med filmene.

Festivalens film, giver indsigt i livsformer og -vilkår, som umiddelbart kan ligge langt fra publikums egen hverdag. Gennem oplæg og dialog får publikum mulighed for at vende filmenes temaer.

Salaam Filmfestival laves af Salaam Film & Dialog, som er en projektorganisation, der laver film og dialogarrangementer om temaer som kulturmøder, integration, globalisering, etnicitet, identitet og kulturel mangfoldighed.

Salaam Filmfestival bliver realiseret med støtte fra Det Danske Filminstitut.

For undervisningsmateriale og yderligere information besøg www.salaam.dk