Salander vender tilbage til september

Billede til artiklen Salander vender tilbage til september
Skandinaviske Blomkvist- og Salanderfans kan nu sætte endeligt kryds i kalenderen - de to efterfølgende film i Stieg Larssons Millenium-trilogi har nemlig fået en premieredato.

"Pigen der legede med ilden" får biografpremiere den 18. september i Danmark, Sverige og Norge, og "Luftkastellet der blev sprængt" den 27. november. Filmene er instrueret af den svenske instruktør Daniel Alfredsson.

"I de sidste to film følger vi i endnu højere grad Lisbeth Salander og hendes historie. Alle Salanderfans får definitivt deres lyst styret", siger Søren Stærmose, Yellow Birds producent.

Samtidig når succesen "Mænd der hader kvinder", der er instrueret af danske Niels Arden Oplev, stadig nye højder. Første del af trilogien er indtil nu set af 890.000 alene i Danmark og 2,4 millioner i hele Norden. I morgen passerer "Mænd der hader kvinder" dermed en af de sidste års store succeser, Bondfilmen "Casino Royale", der solgte godt 890.000 billetter.

I Frankrig er Millenium-bøgerne solgt i et millionoplag, og filmen "Mænd der hader kvinder" åbner i mere end 500 franske biografer den 13. maj - samme dag som Cannes Festivalen skydes igang. Filmen får desuden premiere i Italien og Spanien den 29. maj.

"Mænd der hader kvinder", "Pigen der legede med ilden" og "Luftkastellet der blev sprængt" er alle baseret på Stieg Larssons krimier. Filmene er produceret af svenske Yellow Bird i samarbejde med tv-kanalerne SVT og ZDF samt distributøren Nordisk Film.

[Foto: Nordisk Film A/S]