San Sebastian med Paprika Steen og Noma-film

SAN SEBASTIAN. Paprika Steen er juryformand i hovedkonkurrencen på dette års filmfestival i San Sebastian, hvor blandt andet en dansk-islandsk spillefilm "Sparrows" er i spil. En dokumentarfilm om Noma får verdenspremiere på festivalen.

Den årlige filmfest på den spanske nordkyst åbner i dag, og det er Paprika Steen, der sætter sig for enden af bordet som formand, når juryen i hovedkonkurrencen skal se de 16 film, som kan vinde San Sebastian Filmfestivalens store priser. Paprika Steen vandt sidste år festivalens pris for bedste kvindelige skuespiller for sin rolle i Bille Augusts "Stille hjerte".

Blandt de 16 film er Rúnar Rúnarssons dansk-islandske film "Sparrows", som er produceret af danske Mikkel Jersin og Rúnarsson selv. Instruktøren er uddannet fra Den Danske Filmskole, og Det Danske Filminstitut har givet produktionsstøtte til filmen, som netop har haft verdenspremiere i Toronto.

Dokumentarfilmen "Noma – My Perfect Storm" af franskmanden Pierre Deschamps får verdenspremiere i programmet Culinary Zinema tirsdag den 22. september. Deschamps har fulgt den verdenskendte Restaurant Noma og chefkok René Redzepi i over tre år. I Danmark vil filmen få premiere på CPH:DOX i november og efterfølgende kunne ses i biografer rundt omkring i landet.

San Sebastian International Film Festival (18.-26. september)