San Sebastian-pris til Susanne Bier

SAN SEBASTIAN. Susanne Biers "En chance til" modtog den katolske Signis-pris på San Sebastian Filmfestivalen lørdag den 27. september.

"En chance til" har modtaget den katolske Signis-pris, som tildeles en film med et stærkt etisk indhold, på San Sebastian Filmfestivalen, hvor Susanne Biers film deltog i hovedkonkurrencen.

Nikolaj Coster-Waldau og Ulrich Thomsen spiller de to politimænd Andreas og Simon, som lever vidt forskellige liv. Andreas er lykkelig med sin familie, mens den fraskilte Simon bruger størstedelen af sin tid på den lokale stripklub. Men alt bliver vendt op og ned, da de en dag kaldes ud til husspektakel hos et junkiepar. Det ligner en rutinesag – indtil Andreas finder deres forsømte baby overladt til sig selv i et skab. Den ellers så afmålte politimand bliver konfronteret med sin egen magtesløshed og rystes i sin grundvold – og i et øjebliks desperation tager han loven i egen hånd og kidnapper barnet.

Maria Bonnevie, Nikolaj Lie Kaas og Lykke May Andersen ses i filmens andre store roller.

Signis-juryen kalder filmen: "En stærkt beretning om, hvordan kærlighed til børn kan tage en uventet form, og hvordan en tragedie kan føre til tilgivelse. En lignelse om livet, som inviterer os til – med håb og uden fordomme – at se nærmere på, hvordan vi hver især forvalter vores frihed."

Læs Christian Monggaards interview med Susanne Bier: Hvad er et godt menneske?

Under festivalens officielle prisuddeling samme aften modtog Paprika Steen hovedkonkurrencens Sølvmusling – prisen for bedste kvindelige skuespiller – for sin rolle i Bille Augusts nye spillefilm "Stille hjerte".

Paprika Steen vandt for Stille hjerte

Sisse Graum Jørgensen har produceret "En chance til" for Zentropa med støtte fra Det Danske Filminstitut. Filmen får biografpremiere den 15. januar.

Signis-prisen

Se pressekonferencen for ''En chance til" fra den 21. september

San Sebastian International Film Festival (19.-27. september)