Sandheden om mænd

Nikolaj Arcels nye spillefilm med Thure Lindhardt i hovedrollen er et portræt af en generation mænd, der er bange for de store beslutninger.

Nikolaj Arcel indleder i dag optagelser på sin tredje spillefilm som instruktør, "Sandheden om mænd".

Thure Lindhardt spiller Mads, der står på tærsklen til for alvor at blive voksen. Han har en dejlig kæreste, et skønt hus, et godt job, og børnene lurer lige om hjørnet. Men da han finder et gammelt brev, han skrev til sig selv som 17-årig, begynder han pludselig at tvivle på alting.

Hvad blev der af den eventyrlige ungdom? Fik han udlevet alle sine drømme? Har han nogensinde været rigtig lykkelig?

Det er spørgsmål, der kickstarter en hæsblæsende rutchetur i Mads' tilværelse. Foran ham står nu en perlerække af kiksede dates, break-ups, uheldige beslutninger og en panisk jagt efter meningen med livet.

Nikolaj Arcel og Rasmus Heisterberg, der har leveret manuskripter til en lang række spillefilm, blandt andet "Kongekabale", "Rejsen til Saturn" og "Mænd der hader kvinder", blander denne gang komedie og drama.

De øvrige medvirkende tæller blandt andet Tuva Novotny (Kandidaten), Rosalinde Mynster (To Verdener), Signe Egholm Olsen (Nordkraft) og Henning Valin (Lulu & Leon), og en lang række store navne dukker op i små gæsteroller.

Meta Louise Foldager og Louise Vesth producerer for Zentropa, og Rasmus Videbæk står bag kameraet.  Filmkonsulent Kasper Leick fra Det Danske Filminstitut har givet produktionsstøtte på 6,5 mio. kr. 

Der er forventet premiere på "Sandheden om mænd" i efteråret 2010.