Schønau Fog filmatiserer Du forsvinder

PRODUKTIONSSTØTTE. Peter Schønau Fog er i gang med at omsætte Christian Jungersens roman "Du forsvinder" til film.

Trine Dyrholm, Nikolaj Lie Kaas og Michael Nyqvist indtager de bærende roller, når Peter Schønau Fog om tre uger sætter gang i optagelserne til filmen "Du forsvinder" baseret på Christian Jungersens tredje og meget læste roman.

Den respekterede og vellidte skoleleder Frederik bliver anholdt og sigtet for bedrageri i millionklassen. Men da det viser sig, at han i tre år har haft en hjernesvulst, der har ændret hans personlighed, må hans kone Mia med hjælp fra en advokat sætte alt ind på at få ham frikendt og redde sin familie.

Filmen er en foruroligende rejse ind i hjernens komplekse strukturer: Hvem er vi egentlig? Har vi en fri vilje? Eller er alt, hvad vi gør, et resultat af de impulser, hjernen sender?

Nikolaj Lie Kaas har rollen som Frederik, og Trine Dyrholm er Mia, mens Michael Nyqvist spiller advokaten. På rollelisten ses desuden Meike Bahnsen og Maria Rossing. Optagelserne foregår i Silkeborg, København, Trollhättan og på Mallorca i perioden 28. september til 20. november, og der er planlagt biografpremiere i februar 2017.
 

Peter Schønau Fog har selv udviklet og skrevet filmens manuskript. Laust Trier Mørk er fotograf og Gitte Malling production designer. Louise Vesth producerer for Zentropa med produktionsstøtte på 7,5 mio. kr. fra Det Danske Filminstitut gennem filmkonsulent Kim Leona. Desuden har TV 2, Den Vestdanske Filmpulje og en række internationale finansierer støttet.