Se de smukke mennesker

PREMIERE. DR2 Premieres Mikkel Munch-Fals debutspillefilm "Smukke mennesker" har premiere 23. september.

Mikkel Munch-Fals spillefilmsdebut "Smukke mennesker" kommer i de danske biografer 23. september.

I "Smukke mennesker" flettes fire meget forskellige skæbner sammen. Ingeborg føler sig ikke længere attraktiv. Den unge Jonas er så attraktiv, at han kan sælge ud af det - i bogstaveligste forstand. Anna er en yngre kvinde med en fysisk skade, og Anders en ældre mand med en psykisk brist. Det, de har tilfælles, er længslen efter kærligheden og et lidt bedre liv.

Instruktøren anmelder

Mikkel Munch-Fals har tidligere bl.a. lavet kortfilmene "Partus" og "Ynglinge", produceret på Filmværkstedet, men "Smukke mennesker" er hans første spillefilm. Derudover er han bedst kendt som anmelderen med den skarpe profil i DR2's filmprogram Premiere.

I en parodi på sin persona i Premiere har Mikkel Munch-Fals anmeldt "Smukke mennesker", som han kalder "et enestående værk i dansk filmhistorie og på mange måder en suveræn kulmination af al forudgående kunst" og efterfølgende tildeler 32 stjerner.

Udtaget til festivaler

Måske er det ikke kun Mikkel Munch-Fals, der ser "Smukke mennesker" som "en sublim komposition om kærlighedens væsen" for filmen er netop blevet vist på den prestigefyldte A-festival i San Sebastián. Her deltager den sammen med 14 andre film i den ombejlede konkurrencesektion "Zabaltegi – New Directors". Desuden er "Smukke Mennesker" også blandt de seks danske film, der deltager på London filmfestival.

Mikkel Munch-Fals har selv skrevet manuskriptet til "Smukke mennesker" og i de fire hovedroller ses Bodil Jørgensen, Sebastian Jessen, Mille Hoffmeyer Lehfeldt og Henrik Prip. Meta Louise Foldager og Stine Meldgaard Madsen har produceret for Zentropa med støtte fra New Danish Screen.