Se en mors kamp for et normalt liv

STREAMING. Mikala Kroghs dokumentar om en mors kamp for et normalt liv for hendes kræftsyge datter kan nu ses på Filmcentralen og Filmstriben.

"En mors kamp for et normalt liv" handler om en mor til et kræftsygt barn, der kæmper for at opretholde en normal tilværelse for sin familie. Stine på 37 år er enlig mor til tre piger. Hendes datter Cecilie på 11 år har kræft og har haft det siden hun var 3 år gammel. Cecilie har levet sit halve liv på Rigshospitalet og Stine med hende. Stine kæmper på alle fronter i et ubærligt kaos. Samtidig insisterer hun på at opretholde en slags hverdag for alle tre sine børn.

"Filmen handler om, hvor vigtigt det er at holde fast i at leve et normalt liv, når man er i undtagelsestilstand. Det er ret svært, når man har et barn, der er så sygt, at man er bange for at miste det. Jeg synes, det er enormt beundringsværdigt at insistere på, at det barn også skal vaske op og lave lektier og indgå i familien, fordi de tror på livet. Det er en film om at tackle en krise," sagde instruktør Mikala Krogh til Per Juul Carlsen i forbindelse med filmens premiere på CPH:DOX i 2012.

Læs hele Per Juul Carlsens interview: "Strindbergsk seriøsitet"

"En mors kamp for et normalt liv" kan ses hjemmefra på filmstriben.dk med dit biblioteks-login og til undervisning på filmcentralen.dk med dit Uni-login.   

"En mors kamp for et normalt liv" er produceret af Sigrid Dyekjær for Danish Documentary Production med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer