Se europæiske filmskolefilm i Cinemateket

Torsdag den 11. marts kan du få indblik i, hvad der rører sig på de europæiske filmskoler, når Cinemateket viser to gribende produktioner med filmskole-afsæt. Med filmene følger introduktioner og forfriskninger i Asta Bar.

Fra på torsdag afholder tre europæiske filmskoler seminar på Den Danske Filmskole med nuværende og tidligere filmskoleelever fra Danmark, Frankrig og Tyskland. I den anledning viser Cinemateket to nye filmskole-relaterede produktioner:

"The War Within"

Astrid Schults afgangsfilm fra Filmakademie Baden-Württemberg er en gribende dokumentar om soldater og pårørende på et amerikansk militærhospital i den tyske by Landstuhl, der modtager sårede amerikanske soldater fra Irak og Afghanistan. Filmen introduceres af instruktøren.

"Silent Voice"

Léa Fehners prisbelønnede debutfilm efter afgangseksamen fra filmskolen La Fémis i Paris skildrer tre mennesker, hvis veje og skæbner krydses i besøgsrummet i et fransk fængsel. Og den ene, en ældre algerisk kvinde, er kommet til hospitalet for at møde sin søns morder. Filmen introduceres af en repræsentant fra La Férnis.

Arrangementet begynder kl. 18:30, og der bydes på forfriskninger mellem de to film. Læs mere og bestil billetter.