Se Grantræet i julen

STREAMING. Eventyret "Grantræet" kan ses på tv i juledagene eller streames på Filmstriben og Filmcentralen. For 3. år i træk sender DR filmatiseringen af H.C. Andersens juleklassiker med Nikolaj Lie Kaas som fortæller, og i år sender også BBC den i en tekstet version.

"Kan du se mig? Kan du høre mig? Jeg er Grantræet," introducerer Nikolaj Lie Kaas i Lars Ostenfelds frie fortolkning af H.C. Andersens eventyr.

Som kogle bliver grantræet bortført og må slå rødder og vokse sig stor langt væk fra sin familie. Det håbefulde træ har ellers store ambitioner om at vokse ind i himlen og gøre det godt. Vi ser verden passere forbi gennem træets øjne, mens det utålmodigt venter på at vokse sig endnu højere og mere fyldigt end de omkringstående træer og ihærdigt forsøger at modstå de genvordigheder, et træ bliver udsat for i skoven. Indtil den dag i december, hvor en lille dreng forelsker sig i træet.

Filmen er instrueret af Lars Ostenfeld og produceret af Mette Heide for Plus Pictures med støtte fra New Danish Screen.

"Grantræet" kan ses hjemmefra på filmstriben.dk med dit bibliotekslogin og til undervisning på filmcentralen.dk med dit Uni-Login.

"Grantræet" på TV

22. december kl. 20.30 på BBC4 (BBC's kulturkanal)
24. december kl. 05.50 på DR1
26. december kl. 16.40 på DR Ultra