Se her: FILM-X ON THE ROAD

Se her, hvor det går løs, når FILM-X ON THE ROAD rejser landet rundt og giver skoleelever mulighed for at prøve kræfter med filmmediet.

TV 2 besøger FILM-X ON THE ROAD i Odense

FILM-X, der giver indblik i filmens magiske tilblivelse, har de seneste syv år tilbudt filmundervisning i faste studier i Filmhuset i København, og i 2008 blev konceptet udvidet med et mobilt studie, FILM-X ON THE ROAD, så flere skoleelever kan få personlig erfaring med at fortælle med levende billeder. Efter verdenspremieren, som fandt sted i London, gik turen til Århus og senere til Åbenrå.

En efterspurgt mediepædagogisk oplevelse

I Odense, hvor besøget er knyttet til Odense Film Filmfestival, blev studiet lynhurtigt booket af lokale skoleklasser.

Efter fire dage går turen nu videre til Svendborg, inden kursen sættes mod Ærø. Begge steder er bookingkalenderen allerede fyldt op.

Hvis alt går efter planen, bliver næste stop Damaskus i Syrien, hvor FILM-X ON THE ROAD skal præsenteres i forbindelse med en kavalkade af danske film for børn og unge.

FILM-X i de faste studier i Filmhuset er fortsat en kæmpe succes. Der er fuldt tegnet op med skoleklasser frem til 2010. I weekender og skoleferier er det dog stadig muligt for børn og unge samt børnefamilier at booke besøg i FILM-X.

FILM-X ON THE ROAD
Odense Filmfestival: 17.-20. august
Svendborg Filmdage: 23.-26. august
Ærø (Marstal Ungdomsskole): 29. august-1. september

FILM-X ON THE ROAD er støttet af Kulturministeriet, Egmont Fonden, Nordisk Film Fonden og Styregruppen for det internationale Kultursamarbejde.

FILM-X ON THE ROAD i funktion

Skoleeleverne producerer på to timer deres egen film. Studiet består af en rigtig bil med baggrundsprojektion i bagruden. Eleverne vælger mellem forskellige baggrundsfilm, der danner rammen om deres egne historier. I hold instruerer de, spiller skuespil, filmer, klipper samt tilføjer musik og effektlyd. Når produktionen er færdig, bliver den fremvist, og eleverne får deres egen film med hjem på dvd.

Besøget giver en god oplevelse og personlig erfaring med at fortælle i levende billeder. Det styrker den enkeltes medieforståelse og udfordrer kreativitet og samarbejdsevner.

Læs mere på www.filmxontheroad.dk  

Tags: