Se mig når du sover

WEBSERIE. Ungdomsmediet SEIN eksperimenterer med webserieformatet i ny dokumentar om hiphop-duen Fraads.

Mads Salbæk og Tessa Hoder har instrueret dokumentarserien ’Se mig når du sover’ om Frederik og David, der tilsammen danner hiphop-gruppen Fraads. Seriens syv 10 minutter lange afsnit har premiere på SEINmag.dk den 11 maj. 

OM SEIN

SEIN er et webmagasin og et kreativt fællesskab, som siden september 2017 har samlet unges tanker, bekymringer, kritik og håb på tværs af landet. 
SEIN består af over 90 frivillige unge, der skaber, skriver, fotograferer, filmer og tegner sammen.
 

‘Se mig når du sover’ og tematikkerne i Fraads’ musik har inspireret redaktionen på SEIN til at udvide hvert enkelt afsnit med ekstramateriale i form af tegneserier, podcasts, tekster, videoklip, gifs og fotoserier. Universet på SEINs hjemmeside giver mulighed for at afspille alle seriens afsnit og samtidig gå på opdagelse i ekstra klip og små fortællinger om kærlighed, gyser-karakterer og musikhistoriske idoler. Serien er gennemgående dokumentarisk, men formatet, følelserne og stemningerne skubber somme tider virkeligheden ud over grænsen til fiktion. 

“Der er tale om en webserie og et kreativt fællesskab, der udover at fortælle en fascinerende historie om et venskab, også formår at skabe et visuelt sprog om følelser, der ikke er voksnes tolkning af det at være ung, men helt deres eget. Det er fortalt med ærlighed, sårbarhed, hvor afsender, hovedkarakter og modtager er på samme sted i samme tid. Og det kan man mærke,” siger DFI’s filmkonsulent Ulla Hæstrup.

Ungdommens fejl som kreativ proces 

Frederik og David er begge er i starten af 20’erne. Sammen er de Fraads, en hiphop-duo, der står midt i deres ungdom og muligvis deres musikalske gennembrud. Mads Salbæk og Tessa Hoder er med dem på scenen på Roskilde Festival til deres livs største koncert, men også i de mere stille og følsomme stunder af deres omsorgsfulde og kropnære forhold. Med dokumentarserien portrætterer de et særligt venskab på vippen mellem ungdom og voksenliv.

Ifølge chefredaktør på SEIN, Sara Mering, er netop ungdommens chancer og fejl vigtige eksperimenter, der kan bane vej for nye måder at dokumentere verdenen på:
”Jeg synes, det her projekt er med til at vise, hvad unge kreative kan sammen. Vi er alle blevet inspirerede af hinanden. Og takket være støtten fra DFI kan man også mærke, at der er nogen, der tager det seriøst. SEIN er skabt for at danne et fællesskab for unge, men det er også skabt for at undersøge nye måder, vi kan fortælle historier på. Og det har vi fået tillid til at gøre.”

Serien vises første gang til forpremiere med Q&A og koncert med Fraads den 10. maj i København. Den 11. maj er der premiereevent i Århus.

'Se mig når du sover' er produceret af Malene Flindt Pedersen for Hansen & Pedersen Film og Fjernsyn med støtte fra blandt andre Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Ulla Hæstrup.

Tags: