Se trailer til Armadillo

CANNES 2010. Søndag den 16. maj var der verdenspremiere for pressen på Janus Metz' dokumentarfilm "Armadillo" i Cannes, mandag og tirsdag er der visninger for publikum i det prestigiøse program Semaine de la Critique.

"Armadillo" er historien om to unge soldater, Mads og Daniel, der mister deres uskyld i krigen i Afghanistan. Filmen er en rejse ind i de unge soldaters sind og et forsøg på afdækning af, hvad det vil sige at være i krig; og det er et meget lidt romantisk billede. Som et karakterdrevet, psykologisk drama afsøger Armadillo, hvordan politik møder realiteter, når det internationale samfunds intentioner om demokratisering og udvikling kolliderer med krigens skræmmende ansigt i den komplekse og ekstreme situation i Afghanistan.

Armadillo er navnet på en af de danske forposter i Helmand-provinsen i Afghanistan, hvor instruktøren Janus Metz og filmfotografen Lars Skree gennem et halvt år har fået tilladelse til at følge de danske soldater i forreste linje med kameraet tændt på afgørende tidspunkter og under voldsomme kamphandlinger.

Filmen, der er produceret af Fridthjof Film v. Ronnie Fridthjof og Sara Stockmann og er støttet af Det Danske Filminstitut ved konsulent Michael Haslund-Christensen.

Trailer