Se trailers til 7 nye danske spillefilm

Biografpublikummet kan se frem til syv nye danske spillefilm indenfor de næste par måneder. Se trailers her.

Syv nye danske spillefilm dukker op biograferne i de kommende tre måneder. Det er film fra rutinerede instruktører som Susanne Bier, Nikolaj Arcel og Jørgen Lerdam såvel som spillefilmdebuterende navne.

26. august: "Hævnen", Susanne Bier

Haevnen_450x192  
Klik her eller på foto for at se trailer.

Susanne Biers film er elsket af både et dansk og internationalt publikum. Nu er Bier tilbage med sin første danske film i fire år, produceret med hendes faste danske filmhold og med Mikael Persbrandt, Trine Dyrholm, Ulrich Thomsen og de to drenge Markus Rygaard og William Jøhnk Nielsen i front.

"Hævnen" er en stort anlagt fortælling, der trækker spor fra den brutale hverdag i en afrikansk flygtningelejr, hvor Anton arbejder som læge, til idyllen i en lille dansk provinsby. Antons søn og den nye dreng i klassen bliver venner, og det udvikler sig snart til en foruroligende alliance, som truer med at ødelægge idyllen i den lille by.

Biers elvte film skyder sæsonen i gang for Biografklub Danmark, og kun tre uger senere får filmen international premiere på Torontos filmfestival.

2. september: "Hold om mig", Kaspar Munk

HoldOmMig_450x200 
Klik her eller på foto for at se trailer.

Kaspar Munk har en lang række kortfilm bag sig og debuterer nu med spillefilmen "Hold om mig", et ungdomsdrama om mobning, ansvar, afmagt og isolation.

I kølvandet på en række tilsyneladende ubetydelige begivenheder udvikler en ganske almindelig skoledag sig til et tragisk vendepunkt for fire unge mennesker.

9. september: "Eksperimentet", Louise N.D. Friedberg

eksperimentet_450x200 
Klik her eller på foto for at se trailer.

Louise N.D. Friedbergs spillefilmdebut "Eksperimentet" tager udgangspunkt i et stykke danmarkshistorie, mange helst glemmer.

I 1951 anbringes 16 udvalgte grønlandske børn på et børnehjem i Danmark. Intentionerner er de bedste. De skal dannes efter dansk forbillede og senere udsluses i det grønlandske samfund. Ellen Hillingsø spiller hjemmets idealistiske forstander, sygeplejersken Gert, der tror på projektet og – i starten – overser de omkostninger, det ambitiøse projekt har for børnene.

23. september: "Smukke mennesker", Mikkel Munch-Fals

Smukke-mennesker_450x200 
Klik her eller på foto for at se trailer.

Mikkel Munch-Fals er nok mest kendt som vært med skarp profil i DR2's filmprogram Premiere, men han har flere kortfilm bag sig og debuterer nu med spillefilmen "Smukke mennesker".

Fire menneskers veje krydses: Ingeborg føler sig ikke længere attraktiv. Den unge Jonas er så attraktiv, at han i bogstaveligste forstand kan sælge ud af det. Anna er en yngre kvinde med en fysisk skade, og Anders en ældre mand med en psykisk brist. Alle længes de efter kærligheden og et bedre liv. Bodil Jørgensen, Sebastian Jessen, Mille Hoffmeyer Lehfeldt og Henrik Prip ses i de fire roller.

Filmen får verdenspremiere på filmfestivalen i San Sebastian.

7. oktober: "Kidnappet", Vibeke Muasya

Kidnappet_450x200 
Klik her eller på foto for at se trailer.

Op til efterårsferien er der premiere på en dansk familiespændingsfilm "Kidnappet". Simon er vild med foldbold, og da han tager på ferie med sin danske adoptivmor til Kenya, hvor han er født, mister han sin bold og farer vild i Nairobis slum. Her får han nye venner, men da hans mor går til medierne og udlover en dusør til dem, der finder ham, går det helt galt.

En stor del af filmen er optaget i Afrika. Connie Nielsen og Lars Mikkelsen spiller Simons forældre, og i rollen som Simon ses den debuterende Simon Larsen. "Kidnappet" er instruktør Vibeke Muasyas spillefilmdebut.

7. oktober: "Sandheden om mænd", Nikolaj Arcel

SandhedenOmMaend_450x200 
Klik her eller på foto for at se trailer.

Nikolaj Arcel og Rasmus Heisterberg, der har leveret manuskripter til en lang række film, blandt andet "Kongekabale", "Rejsen til Saturn" og "Mænd der hader kvinder", blander denne gang komedie og drama i Nikolaj Arcels tredje spillefilm.

Mads flytter i hus med sin dejlige kæreste Marie, men bliver pludselig ramt af tvivl. Er det her meningen med livet? Er alle drømme udlevet? Er han rigtig lykkelig? Han smider, hvad han har i hænderne, flytter fra Marie og kaster sig ud i en desperat jagt, der skal indfri de store drømme. Thure Lindhardt og Tuva Novotny har hovedrollerne.

14. oktober: "Olsen Banden - på de bonede gulve", Jørgen Lerdam

Olsen-Banden_450x200 
Klik her eller på foto for at se trailer.

Meget har Egon budt Yvonne, Benny og Kjeld igennem årene. Nu er tiden kommet til et helt nyt format – Olsen Banden i 3D. Og Nordisk Film bliver dermed den første danske producent, der får premiere på en 3D-film.

I den animerede komedie "Olsen Banden – på de bonede gulve" får de tre sympatiske småforbrydere med de mange drømme om rigdom og luksus endnu en chance for at skyde papegøjen og snyde deres fjende Hallandsen. Martin Buch, Nicolaj Kopernikus, Esben Pretzmann og Annette Heick lægger stemmer til de kendte figurer, og Jørgen Lerdam har instrueret.

Senere på året er der premiere på yderligere fire danske spillefilm

4. november: "Skyskraber", Rune Schjøtt / Fine & Mellow A/S
11. november: "Det grå guld", Shaky Gonzalez / Zeitgeist Film
16. december: "Klovn", Mikkel Nørgaard / Zentropa
16. december: "Min Søsters Børn 4", Martin Miehe-Renard / Thura Film