Se trailers til kommende danske film

Der er noget at glæde sig til for både store og små, når man kigger på udvalget af de danske film, der får premiere i den kommende tid. Du kan få en smagsprøve på nogle af dem her på siden.

Oldboys
Nikolaj Steen debuterer som instruktør med filmen "Oldboys" – en fortælling om den midaldrende Vagn, som er målmand på et oldboys fodboldhold. På vej til en kamp i Sverige bliver han glemt på en tankstation. Vagn samles op af en ung fyr, der viser sig at være en professionel, men noget kikset, tankrøver. Det giver et par sammenstød, men det umage par holder alligevel fast i hinanden og bevæger sig sammen ud på et road trip, der får langt større betydning, end nogen af dem havde regnet med.

Musikken står Tina Dickow for, og på rollelisten ses bl.a. Kristian Halken og Robert Hansen. Filmen har premiere den 25. december og er netop blevet nomineret til syv Robert-priser.

TheFirstTime Foto: UIP
"The First Time" Foto: UIP

The First Time
"Kærlighed ved første hik" er blevet genskabt som en amerikansk ungdomskomedie under titlen "Love at First Hiccup". Filmen om Victor, der bliver håbløst forelsket i den smukke og populære Anya, får dansk premiere den 1. januar under titlen "The First Time". Det er danske Barbara Rothenborg, der har instrueret sin første spillefilm.  

KvindenDerDromteOmEnMand Foto Signe Vilstrup
"Kvinden der drømte om en mand" Foto: Signe Vilstrup

Kvinden der drømte om en mand
Den 21. januar har Per Flys film "Kvinden der drømte om en mand" premiere. Den unge og smukke modefotograf K plages af en tilbagevendende drøm om en fremmed mand. På en arbejdsrejse møder hun manden fra sin drøm.

Hendes ellers så perfekte liv med sin elskede mand, deres fælles barn og et succesfuldt job, trues pludselig af en skæbnesvanger og mystisk dragende forelskelse mellem to fremmede mennesker. Det udvikler sig til en besættelse, og da drøm blander sig med virkelighed, får deres møde fatale konsekvenser for fremtiden. De medvirkende er bl.a. Sonja Richter, Michael Nyquist og Marcin Dorocínski.

AltingBliverGodtIgen Foto Christoffer Boe
"Alting bliver godt igen" Foto: Christoffer Boe

Alting bliver godt igen
Instruktøren Jacob Falk flygter fra et selvforskyldt biluheld af frygt for de konsekvenser, det kan få for hans kommende film og adoption af en lille søn. Dagen efter opdager Falk, at manden, han kørte ned, gemmer på en eksplosiv hemmelighed, som kan ryste hele landet.

Alvoren i mandens historie gør, at Falk risikerer alt for at få den ud til offentligheden. Men intet er, som det ser ud til. Brikkerne passer ikke sammen i den thriller, Falk pludselig befinder sig i. "Alting bliver godt igen" har premiere den 28. januar og er instrueret af Christoffer Boe. På rollelisten ses bl.a. Jens Albinus, Marijana Jankovic og Nicolas Bro.

Far til fire paa japansk Foto Scanbox Entertainment
"Far til fire på japanske" Foto: Scanbox Entertainment

Far til fire på japansk
Der blomstrer et venskab op på tværs af to kulturer, og sjove, pinlige og vanvittige situationer opstår, da Far til Fire-familien får nye japanske naboer. "Far til fire på japansk" har premiere den 4. februar og byder på et gensyn med bl.a. Niels Olsen, Kathrine Bremerskov Kaysen og Kasper Ruwai Berg Kesje.

photo_02
"Broderskab" Foto: Framegrab

Broderskab
Nicolo Donatos spillefilmdebut har allerede markeret sig ude i verden. Filmen vandt hovedprisen ved Roms International Film Festival. "Broderskab" er en historie om kærlighed og identitet.

22-årige Lars bliver tiltrukket af det nynazistiske miljø, og ikke mindst af Jimmy. Der udvikler sig et kærlighedsforhold mellem de to, og den slags sker ikke ustraffet i de kredse. "Broderskab" har premiere 8. april og har bl.a. Thure Lindhardt, David Dencik og Nicolas Bro på rollelisten.

Valhalla Rising
"Valhalla Rising" Foto: Dean Rogers 

Valhalla Rising
Den stumme, men overnaturligt stærke kriger, One Eye har gennem flere år været holdt fanget af høvdingen Barde. Med hjælp fra slavedrengen, Are, slår han sin fangevogter ihjel og sammen flygter de ud på en rejse ind i mørkets hjerte. Her havner de på et vikingeskib, der bliver indhyllet i en uigennemtrængelig tåge, som ikke opløses, før et ukendt land kan skimtes. 

Nicolas Windings Refns action-adventure "Valhalla Rising" har Mads Mikkelsen i hovedrollen. I skrivende stund er datoen for premieren endnu ikke fastsat.

Mere at glæde sig til

Foråret byder desuden på komedie med Sidste Babett Knudsen, endnu en ungdomsfilm om pigen Karla samt nyt fra Thomas Vinterberg. Desværre er der i skrivende stund endnu ikke trailers til disse film.

Parterapi Foto Bjørn Bertheussen "Parterapi" Foto: Bjørn Bertheussen  

Parterapi
Anders og Puk har endelig fået deres eget hus - et håndværkertilbud. Desværre må de erkende, at huset skal have en gennemgribende, professionel håndværkerbehandling. For at få råd til renoveringen lejer de teenagedatterens kælderværelse ud til Ulrik - en parterapeut, som bliver lidt for interesseret i at glatte de ujævnheder ud, der uundgåeligt er opstået i kølvandet på Anders og Puks forfejlede huskøb.

Kenneth Kainz' komedie med Nikolaj Lie Kaas, Sidse Babett Knudsen og Søren Pilmark har premiere den 25. februar.

24283
"Submarino" Foto: Per Arnesen  

Submarino
Thomas Vinterbergs drama handler om to brødre, som har mistet kontakten med hinanden efter en barsk barndom. Nicks liv er i dag gennemsyret af alkohol og vold, mens hans lillebror, der er junkie og enlig far, kæmper for at give sin søn et bedre liv.

Filmen har premiere den 18. marts. På rollelisten ses bl.a. Jacob Cedergren og Peter Plaugborg.

KarlaJonas1 Foto Bjørn Bertheussen
"Karla og Jonas" Foto: Bjørn Bertheussen

Karla og Jonas
Karla er tilbage igen, og har ikke glemt Jonas - og slet ikke det kys de udvekslede i sommerferien sidste år. Efter pres fra sin bedste veninde kontakter Karla Jonas igen og de mødes. De udvikler et fælles projekt, der går ud på at finde Jonas' mor. I ægte "Sporløs"-stil tager Karla og Jonas til Jylland for at finde en kvinde, der hedder Nanna.

Medvirkende er bl.a. Elena Arndt-Jensen og Joshua Berman. Filmen har premiere den 25. marts, og er instrueret af Charlotte Sachs Bostrup.

Udenlandske film med et strejf af dansk

2010 byder desuden på et par udenlandske film med dansk islæt. Den stjernebesatte amerikanske version af Susanne Biers film "Brødre", "Brothers" får dansk premiere den 18. marts.

Lone Scherfigs "An Education", får dansk premiere den 22. april. Filmen har allerede vundet adskillige priser, og flere spår den til at være en stærk kandidat i kapløbet om både BAFTA- og Oscarpriser.