Se trailers til syv nye danske spillefilm

Vi kan se frem til syv nye danske spillefilm, inden skolernes efterårsferie begynder. Klik på billederne, hvis du vil at se trailers til filmene, der spænder vidt fra folkelig komedie til intenst drama og byder på oplevelser for både det voksne og det helt unge publikum.

Og Morten Gieses spillefilmdebut, "Vanvittig forelsket" (foto ovenfor), med Cyron Melville i den bærende hovedrolle har netop haft biografpremiere og modtaget flotte anmeldelser.

Winnie og Karina  

Linda P og Christina Sederqvists komedie "Winnie og Karina", instrueret af Søren Fauli og produceret af Regner Grasten, har premiere fredag den 7. august. De to er på prøveløsladelse og ansættes i det hellige tvs tjeneste. Hovedpersonerne behøver næppe den store præsentation, men du kan få et indtryk af filmen på www.skiddigselvimunden.dk

Headhunter

Rumle Hammerich og Nordisk Films "Headhunter" får premiere den 28. august. Filmen åbner sæsonen i Biografklub Danmark. Lars Mikkelsen spiller headhunteren Martin Vinge, der hyres til en særlig opgave og bliver trukket ind i et brutalt og uigennemskueligt magtspil i Danmarks mest indflydelsesrige familiedynasti. Blandt de andre medvirkende er Henning Moritzen, Charlotte Munck og Flemming Enevold.

Camping

Jacob Bitsch og Nimbus Films "Camping" med blandt andre Mia Lyhne og Kirsten Lehfeldt får premiere den 4. september. Det er en tragikomisk historie om familien Nielsen, der to år efter faderens selvmord genoptager deres årlige tradition med at tage på campingtur til Langeland.

Applaus

"Applaus", Martin Pieter Zandvliets debutspillefilm, vandt to store priser på den højt respekterede filmfestival i Karlovy Vary og er på vej til Torontos filmfestival. Filmen er produceret af Koncern Film for New Danish Screen, og det danske publikum kan se den i biograferne fra den 24. september. Paprika Steen spiller skuespilleren og dramadronningen Thea, som efter en nedtur kæmper for at genvinde sin mands og sine børns tillid og respekt.

Storm

Giacomo Campeottos "Storm", produceret af Asa Film, kan ses i biograferne fra 2. oktober. Det er en familiefilm om Freddie på 12, som redder hunden Storm fra dens ondskabsfulde ejer og sammen med sine venner gør alt for få lov til at beholde hunden.

Monsterjægerne

"Monsterjægerne" er løs i biograferne fra 9. oktober. I Martin Schmidt og M & M Productions' eventyrfilm for hele familien må Oliver og hans venner tage kampen op mod et monster, som er sluppet løs fra sit fangenskab.

Ved verdens ende

Den 9. oktober slår Nikolaj Lie Kaas og Nikolaj Coster Waldau sig løs i Indonesiens jungle i en actionkomedie, "Ved verdens ende", udtænkt og skrevet af Anders Thomas Jensen, instrueret af Tomas Villum Jensen og produceret af M & M Productions. I filmen indgår blandt andet en kødædende plante med livsforlængende egenskaber, en 129-årig eventyrer, et forsvundet tv-hold, en kriminalpsykolog, den indonesiske hær – eller en del af den – og en bande amerikanske forbrydere. Traileren er klar om en uges tid, men du kan allerede nu få et indtryk af filmen på Facebook.

Alle filmene har modtaget støtte fra Det Danske Filminstituts produktions- eller lanceringsordninger.

Senere på året ser det ud til, at endnu 9 danske spillefilm får premiere.

Charlotte Sielings "Over gaden under vandet"
Anders Morgenthalers "Æblet og ormen"
"Simon & Malou"
Rasmus Heides "Julefrokosten"
Birger Larsens "Superbror"
Nikolaj Steens "Vagn"
Johan Melins "Profetia"
Nicolo Donatos "Broderskab"
Antonio Tublén og Alexander Brøndsteds "Original"

Enkelte af filmene har endnu ikke en fastsat premieredato. 
Oversigten over kommende danske spillefilm opdateres løbende.