Se Velkommen til Borgen på Filmstriben

FILMSTRIBEN. Oplev hvordan fire unge kvindelige politikere med ambitioner og standpunkter tackler mødet med den Christiansborgske virkelighed. Dokumentarserien "Velkommen til Borgen" kan nu ses på filmstriben.dk.

I seks afsnit følger "Velkommen til Borgen" fire unge folketingspolitikere: Louise Schack Elholm (V), Ida Auken (SF), Yildiz Akdogan (S) og Marlene Harpsøe (DF). Deres politiske holdninger er vidt forskellige, men fælles for kvinderne er, at de er nye i det politiske spil og må lære hierarkiet og spillereglerne at kende for at få indflydelse.

Og Folketinget er en hård arbejdsplads, der byder på intriger, magtkampe, lange arbejdstider og en årvågen presse. Rutinerede politikere synes at færdes hjemmevandt i magtens korridorer, men hvordan oplever unge politikere virkeligheden på Borgen?

Se film hjemme

Med Filmstriben kan du se filmene derhjemme via dit bibliotek.

Du kan se over 900 dokumentar-, kort- og animationsfilm. Der tilføjes løbende nye danske og indkøbte titler, som Det Danske Filminstitut har distributionsrettigheder til.

Filmene kan ses, hvis du bor i én af de 79 kommuner, der er tilmeldt Filmstriben. Du skal blot angive din adgangskode og password til dit lokale bibliotek.

Filmen streames i dvd-kvalitet.

Filmstriben har ikke internationale visningsrettigheder og kan derfor kun benyttes i Danmark. Bemærk, at Filmstriben kun fungerer i Windows med Internet Explorer. I 2011 bliver der også adgang via Mac.

Visse film er kun clearet til visning på biblioteker. Det vil være særligt angivet.

Filmstriben drives af DBC i samarbejde med Det Danske Filminstitut.

www.filmstriben.dk

"Velkommen til Borgen" er tilrettelagt af Anja Kvistgaard Marott og produceret af Koncern Film & TV, med støtte fra Public Service Puljen.

Se serien på Filmstriben

Velkommen til Borgen - Øv ret og kræv ret
Velkommen til Borgen - Folkets liv er lovens fylde
Velkommen til Borgen - Gerning vil have tid, men tid vil også have gerning
Velkommen til Borgen - Lov er lov og lov skal holdes
Velkommen til Borgen - Loven binder og loven gør fri
Velkommen til Borgen - Lev i dit værk mens det øves