Seks biografer får renoveringsstøtte

Seks af landets biografer kan se frem til at få en længe ventet opgradering af deres fysiske faciliteter og fremvisningsudstyr i 2010. Biohuset Lemvig, Gladsaxe Bio, Ringe Bio, Rødding Bio, Fanø Biograf og Øst for Paradis i Århus er for nyligt blevet tildelt renoveringsstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Biohuset Lemvig får renoveret en gammel foyer, der sammen med en ny tilbygning, kommer til at fungere som attraktivt cafelignende indgangsparti for publikum. Rødding Bio skal have lavet en tilbygning under jorden til en ny Sal 2. I Øst for Paradis skal man have renoveret facaden og opdateret fremvisningsudstyret, og i Ringe går støtten til ny optik på kinomaskinen, nyt scenetæppe og opvarmning i salen. Fanø Biograf skal have en kørestolsvenlig indgang, og i Gladsaxe går støtten til en renovering af biografens Sal 2 i forbindelse med biografens sammenlægning med bibliotek – det ny Bibliografen.

Det er en drøm, der endelig går i opfyldelse

Karen Marie Riis, formand for bestyrelsen af Biohuset Lemvig, der drives udelukkende ved hjælp af cirka 50 frivillige, siger: "Det er en drøm, der endelig går i opfyldelse. Biografen har en stor betydning for lokalområdet, den nærmeste større biograf ligger over 20 kilometer herfra. Både publikum og de mange frivillige jubler over de nye omgivelser."

Tildelinger

Biohuset Lemvig: 150.000 kr.

Rødding Bio: 250.00.000 kr.

Ringe Bio: 150.000 kr.

Gladsaxe Bio: 250.000 kr.

Fanø Biograf: 20.000 kr.

Øst for Paradis: 350.000 kr.

I Danmark er der omkring 160 biografer. Det Danske Filminstitut støtter modernisering af lokale biografer for at sikre, at publikum i hele landet får mulighed for optimale biografoplevelser.

"For at bevare det fintmaskede og attraktive biografmiljø, som vi har i Danmark, er det afgørende, at DFI er med til at sikre publikum en kvalitetsoplevelse med billede og lyd i topklasse," siger Pernille Munk Skydsgaard, lanceringschef på DFI.

Det Danske Filminstitut kan støtte etablering, renovering og retablering af danske biografer. Siden 2003 er der ydet støtte til omkring 75 projekter.