Seks film til London

FESTIVAL. Når London Film Festival åbner dørene den 13. oktober, er det med seks stærke danske film på programmet.

Det er et stærkt dansk program, der er samlet til publikum i den engelske hovedstad. Fire af filmene havde premiere på Berlinalen og en i Cannes, og den sidste får verdenspremiere i næste uge på San Sebastian.

Danske film på London Film Festival

  • "En familie" af Pernille Fischer Christensen
  • "Submarino" af Thomas Vinterberg
  • "Superbror" af Birger Larsen
  • "Fløjteløs" af Siri Melchior
  • "Armadillo" af Janus Metz
  • "Smukke mennesker" af Mikkel Munch-Fals

London Film Festival har en god evne til at udvælge titler fra de andre store europæiske festivaler. Både "Submarino" og "En familie" kæmpede om Guldbjørnen i Berlin tidligere i år, hvor også "Superbror" og "Fløjteløs" blev vist.

London Film Festival

London Film Festival er den største af slagsen på de britiske øer, hvor den har en bred folkelig forankring. Festivalen har over de seneste år hævet ambitionsniveauet og nærmer sig den europæiske superliga for filmfestivaler.

London Film Festival løber fra den 13. til den 28. oktober.

www.bfi.org.uk/lff/

"Armadillo", der er aktuel i disse dage på Toronto International Film Festival, vandt hovedprisen i Semaine de la Critique i Cannes. Fotograf Lars Skree modtog for nylig Roos Prisen for bl.a. sit arbejde på filmen.

32 stjerner

"Smukke mennesker" af Mikkel Munch-Fals får sin internationale premiere på filmfestivalen i San Sebastian, der afholdes 17.-25. september. Instruktøren, der i bredere kredse er kendt fra sin tid som tv-vært på DR2's Premiere, har tidligere lavet en række kortfilm, men debuterer nu med sin første spillefilm "Smukke mennesker". Filmen får dansk premiere den 23. september, og i den forbindelse har Mikkel Munch-Fals grebet chancen for at give sin film ikke mindre en 32 stjerner.