Seminarer på CPH:DOX 2014

CPH:DOX. Danmarks største filmfestival er godt i gang, og foruden de mange film byder festivalen også på en stor konference og flere seminarer.

CPH:DOX er ikke blot én af Europas største festivaler for dokumentarfilm. Festivalen byder også på et hav af seminarer og ikke mindst en stor konference. Her et lille udpluk.

Koproduktion på tværs af landegrænser

I samarbejde med EDN arrangerer CPH:DOX et forum med fokus på internationale koproduktioner. Førende internationale producere mødes og udveksler viden om koproduktioner, og otte dokumentarfilmprojekter under udvikling bliver vist. Disse film skal ikke blot invitere til inspiration og debat, men er også aktuelle eksempler på projekter, der søger koproducenter. Det handler således om at forenkle mødet mellem internationale producere og dermed fremme koproduktion, arbejdsrelationer og videndeling på tværs af landegrænser.

Tid: 11. november kl. 14
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K
Billet: Køb eller bestil online

Hvordan taler vi om Afrika?

Den engelske forfatter Taiye Selasi har rødder i Nigeria og Ghana. Under overskriften "How to Talk About Africa" diskuterer hun de vestlige mediers dækning af Afrika, der stadig opleves karikeret og unuanceret. Det gør hun i selskab med to nigerianske journalister, Chude Jideonwo og Tolu Ogunlesi, og spoken word-gruppen S.T.I.C.S. fra henholdsvis Danmark, Sverige og Tanzania.

Med per Skype deltager forfatteren Binyavanga Wainaina, der står bag det indflydelsesrige essay "How to Write About Africa" og ifølge Time Magazine er blandt de hundrede mest indflydelsesrige mennesker i verden. Arrangementet foregår i Literaturhaus, der har meget mere information om aftenen på deres website.

Tid: 11. november kl. 18
Sted: Literaturhaus, Møllegade 7, 2200 København N
Billet: Køb eller bestil online

Seminar om fattigdom

Organisationen The Why Foundation arbejder ud fra store spørgsmål, der skal belyses med henblik på en bedre verden. De har tidligere fået stor opmærksomhed med projekterne "Why Democracy?" i 2007 og "Why Poverty?" i 2012. Idéen er at skabe events og dokumentarfilm inden for et bestemt tema og herefter lancere dem simultant i flere lande under stor mediebevågenhed.

På CPH:DOX præsenterer de i år et nyt tema "Why Slavery?" og fortæller om kommende projekter. Christoffer Guldbrandsen fra The Why Foundation vil være til stede sammen med Nick Fraser fra BBC og Mette Hoffmann Meyer fra Danmarks Radio.

Tid: 13. november kl. 16:45
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K
Billet: Køb eller bestil online

CPH:CONFERENCE om kunst, teknologi og forandring

Under overskriften "Art, Technology and Change" finder årets konference på CPH:DOX sted den 14. november. Her samles kreative på tværs af discipliner som film, medier, kunst, design, kommunikation og teknologi med henblik på at skabe debat om udfordringer og potentialer for kunst og kreative industrier i et digitalt medielandskab.

På konferencen kan man blandt andet opleve Nelly Ben Hayoun (oplevelsesdesigner og instruktør), Nusrat Durrani fra MTV og den tidligere frontmand i The Streets, Mike Skinner, som i dag er DJ og instruktør.

Tid: 14. november
Sted: Nikolaj Kunsthal, Nikolaj Plads 10, 1067 København K
N.B.: Der er udsolgt til konferencen.

Mere information om de mange seminarer og arrangementer kan findes på CPH:DOX' website.

Tags: CPH:DOX 2014