Sensommerens biotal

Billede til artiklen Sensommerens biotal
Den danske sensommer er stille blevet til efterår og med det lidt køligere vejr har flere danske film fundet vej til biograferne. Siden den 1. august har seks danske film haft premiere - den seneste i dag fredag den 26. september.

"Dig og mig" åbnede den 1. august og blev set af 100.000 biografgæster. Fjorten dage senere kom "Blå mænd" på banen. På seks uger har 370.000 gæster valgt at se filmen, hvilket har gjort den til den næstmest sete danske film i år, kun overgået af "Flammen & Citronen". "Blå mænd" var i denne uge fortsat meget populær og ligger på 3. pladsen på Bio-Top 10 med 23.000 solgte billetter.

Den 29. august havde thrilleren "Kandidaten" premiere. Den er efter fire uger blevet set af 145.000 tilskuere. I denne uge opnåede filmen med 28.000 solgte billetter en 2. plads på Bio-Top 10.

"Anja & Viktor - I medgang og modgang" har på bare fjorten dage solgt 155.000 billetter, og den er med 50.000 solgte billetterer en suveræn nummer 1 på ugens Bio-Top 10. Dermed indtager dansk film de tre første pladser på en flot uge med en markedsandel for danske film på 55 %.

I sidste weekend havde "En enkelt til Korsør" premiere i 40 biografer. Filmen er indtil nu set af 10.000, hvilket rækker til en 7. plads på Bio-Top 10. Filmens romantiske handling udfolder sig i Korsør, hvor den nyuddannede ph.d. stipendiat Rasmus forelsker sig i en af sine VUC-elever.

I denne weekend kommer så den længe ventede animationsfilm "Rejsen til Saturn", som er produceret af A-film, der også stod bag "Terkel i knibe". Filmen er baseret på Claus Deleurans tegneserie fra 1977, og bl.a. Frank Hvam, Casper Christensen, Iben Hjejle, Lars Hjortshøj og Ali Kazim lægger stemmer til.

Aktuelle biograftal for danske film