Seriemorderjagt i Cinemateket

Mord! Korruption! Besættelse! Søndag den 22. november har Cinemateket eksklusiv premiere på trilogien "The Red Riding Trilogy" om jagten på den berygtede engelske seriemorder "The Yorkshire Ripper".

Filmatiseringen af David Peaces internationale krimi-bestseller "The Red Riding Quartet" om seriemorderen The Yorkshire Ripper, der i 1981 blev dømt for drab på 13 unge nordengelske kvinder, er blevet til en storslået film-trilogi. Se hele det spektakulære værk i Cinemateket søndag den 22. november kl. 14.45.

Jagten på en morder

"The Red Riding Trilogy" er en nervepirrende filmfortælling om jagten på en morder - en jagt, der varer mere end ti år. Filmene er fiktion baseret på den autentiske historie om The Yorkshire Ripper. Tilsammen giver de tre film et helstøbt indblik i opklaringen af en række bestialske mord og viser samtidig politiets magtmisbrug.

Bevågenhed ved årets Cannes-festival

"The Red Riding Trilogy" er instrueret af nogle af Englands dygtigste instruktører - Julian Jarrold, James Marsh og Anand Tucker - og har en række prominente skuespillere på rollelisten, bl.a. Sean Bean, Paddy Considine, Andrew Garfield og Rebecca Hall. De tre film, der er produceret af den engelske tv-kanal Channel 4, blev vist under stor bevågenhed ved årets Cannes-festival og har skabt omfattende debat ved visninger i England.

Trilogien udkommer i dansk dvd-udgave i begyndelsen af 2010. Visningen i Cinemateket er en unik mulighed for at se den i celluloid-version på stort lærred.

Filmene vises med engelske undertekster.

Program i Cinemateket

Arrangementet søndag den 22. november begynder kl. 14.15 og slutter kl. 21.15. Entré 120 kroner for medlemmer / 200 kroner for ikke-medlemmer af Cinemateket.

"Red Riding: 1974" (Julian Jarrold) – kl. 14.15-16.15.

"Red Riding: 1980" (James Marsh) – kl. 16.45-18.15.

"Red Riding: 1983" (Anand Tucker) – kl. 19.30-21.15

Tags: