Shanne og veninderne på tv

PREMIERE. Tv-serien "Shanne" af Ulla Søe og Sussie Weinold får premiere på DR Ramasjang torsdag den 1. november.

Tv-serien "Shanne" drejer sig om pigevenskaber og om at skabe sin egen identitet i den svære tween-periode. Shanne er 13 år, og da hendes bedste veninde Emma flytter, savner Shanne én at høre sammen med i klassen. Der er mange kliker, og hun føler sig alene, selvom hun stadig har kontakt til Emma. Men efter sommerferien skal klasserne på skolen blandes til tre nye 7. klasser, og det giver Shanne håb om at finde nye venner.

Tv-serien om Shanne er en del af et større projekt, som er blevet til i samarbejde mellem Det Danske Filminstitut og DR Ramasjang. Materialet består foruden tv-serien i fem afsnit af 15 minutter, af en dokumentarfilm om Shanne og flere korte film af cirka 3 minutters varighed til web.

Dokumentarfilmen, der havde premiere på BUSTER, vises på DR den 23. december og kan herefter også ses på Filmstriben. 3-minutters-filmene vil til marts indgå i web-universet "Pigeværelset", og i den forbindelse vil de og Shanne få masser af sendetid på tv.

"Jeg er glad for, at dette første fyrtårnsprojekt er lykkedes og udviklet i positivt samarbejde med DR Ramasjang," siger Dorte Høeg Brask, filmkonsulent på Det Danske Filminstitut. "Jeg ser det som en særlig styrke, at projektet har volumen, og at historien om Emma og Shanne vokser på flere platforme samtidigt: på tv, på web, på filmstriben og som del af et undervisningsprojekt i skolerne.

Mette Mailand producerer for Plus Pictures med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Tv-serien "Shanne"
DR Ramasjang
Hver torsdag kl. 19.30 fra 1. november