Share With Care

PIRATERI. Det er slut med løftede pegefingre. Kulturministeriet er gået sammen med RettighedsAlliancen og Telebranchen om en ny kampagne, der skal begrænse pirateri og sikre en bæredygtig adgang til kulturprodukter på nettet.

Share With Care-initiativet er i september begyndt at få vind i sejlene på deres oplysningskampagne, der skal styrke kendskabet til de mange muligheder for lovligt kulturforbrug på nettet. Denne gang er det uden hård retorik og trusselbreve, der har vist sig at have begrænset effekt.

Med hjælp fra teleindustrien vil ulovligt indhold blive spærret på nettet, og i stedet vil pirater blive guidet hen til steder, hvor de kan finde den søgte film, plade eller bog lovligt og mod betaling.

Fakta

Det er RettighedsAlliancen, Telebranchen (Teleindustrien og DI ITEK) og Kulturministeriet, der er gået sammen om kampagnen.

Det er første gang, at myndigheder, kulturelle brancheorganisationer og virksomheder er gået sammen om et lignende initiativ.

Kampagnen skal bidrage til

at styrke kendskabet til lovlige tjenester med kulturelt indhold som f.eks. musik, film og litteratur på nettet.

at oplyse om ophavsret, at påvirke brugeradfærden i retning af lovlige alternativer.

at få en stærkere forståelse og indsigt i brugernes adfærd.

 

Dem, der ønsker mere viden om, hvorfor de nu skal betale, vil blive guidet ind på www.sharewithcare.dk, hvor de kan lære mere om det fælles ansvar, det er at sikre en bæredygtig digital kultur.

Derudover har kampagnen en forskningsdel, der skal give større indsigt i brugernes adfærd for at gøre indsatsen overfor pirateri endnu mere effektiv.

For kulturminister Marianne Jelved er det vigtigt at sikre et bæredygtigt kulturforbrug på nettet.

"Det er vigtigt, at vi sikrer kulturen på alle platforme. Med kampagnen Share With Care sætter vi fokus på et bæredygtigt digitalt kulturforbrug, hvor vi som brugere viser ophavsretsmæssig respekt for kunstnerne og samtidig understøtter udviklingen af ny kunst," fortæller kulturminister Marianne Jelved i pressemeddelelse.

Share With Care Camp

Som en del af kampagnen afholder Share With Care tre camps om fremtidens digitale kulturforbrug. Her konkurrerer unge om at komme med de bedste løsninger til at sikre lovlig distribution af kulturprodukter. Den første camp blev afholdt den 31. august. Det er muligt at se og stemme på de forskellige forslag på www.facebook.com/ShrWthCr

Man kan også følge med på Twitter @Sharedwithcare og Instagram #ShareWithCare.