Shelley i debut-konkurrence

BERLIN. Instruktør Ali Abassis "Shelley" er en af 18 film, der konkurrerer om prisen for bedste debutspillefilm på filmfestivalen i Berlin. Festivalen har i dag udsendt visningstiderne.

Når Filmfestivalen i Berlin afholdes i dagene 11. til 21. februar, er instruktør Ali Abassis "Shelley", der er udtaget til programmet Panorama, en af 18 film, som kan vinde konkurrencen for debutspillefilm. Med æren følger 50.000 euro til deling mellem instruktør og producer.

Læs mere om Shelley i Berlin

Dansk deltagelse i Berlin

Berlin-visningstider for danske film og film med danske deltagelse.

Søndag den 14. februar er der verdenspremiere på dansk-palæstinesiske Mahdi Fleifels dokumentar "A Man Returned", en koproduktion i hovedkonkurrencens kortfilmsektion. Samme aften er der en visning for presse og branche af
"Shelley", der har verdenspremiere to dage senere

Mandag morgen får pressen lejlighed til at se den dansk producerede dokumentar "Les sauteurs" af Moritz Siebert og Estephan Wagner, der har verdenspremiere senere på ugen.

Tirsdag den 16. februar inviterer festivalens børnesektion på Siri Melchiors tre korte animationsfilm om "Lili", og samme aften er der Special Galla-visning af Pernilla Augusts svensk-danske spillefilm "Den alvorlige leg" med Mikkel Boe Følsgaard og manuskript af Lone Scherfig.

Thomas Vinterbergs "Kollektivet", der i går, 19 dage efter premieren, var set af 200.000 danskere, vises i hovedkonkurrencen onsdag den 17. februar, først for presse, og om aftenen er der verdenspremiere med galla og rød løber. Samme aften er der verdenspremiere på TV 2's kommende tv-serie, Hella Joof, Mette Heeno og Mie Andreasens "Bedre skilt end aldrig",

Om torsdagen kan man se Susanne Biers første tv-serie, "The Night Manager", en engelsk-spansk produktion på seks afsnit for BBC i England og AMC i USA.

I år er Meryl Streep jury-formand i hovedkonkurrence-programmet.

Overblik over årets Berlin Filmfestival
Yderligere oplysninger med artikler på engelsk, visningstider, danskere på festivalen mm. på: www.dfi.dk/berlin