Shirley & Hinda – oprørske oldemødre på DOXBIO

DOXBIO. To amerikanske oldemødre undersøger i "Shirley & Hilda", hvorfor verden behøver evig økonomisk vækst. Den norsk-danske dokumentar får verdenspremiere i biografer over hele landet onsdag den 13. november.

Årets sidste film i DOXBIO er en politisk dokumentar. Shirley på 90 år og Hinda på 84 er gamle nok til at have oplevet Wallstreet-krakket i 1929. Med en vedholdende og provokerende naivitet afkræver de to oldinge nu svar fra USA's investment bankers, makroøkonomer og dollarmilliardærer om den økonomiske vækst kan og skal fortsætte for evigt?

Der er verdenspremiere onsdag 13. november, hvor filmen vises i biografer landet over. I forbindelse med verdenspremieren vil der være skype-interview med Shirley og Hinda live fra Seattle. Efter premieren kører filmen i udvalgte biografer bl.a. i Grand Teatret, Empire Bio og Vester Vov Vov i København, Øst for Paradis i Århus, Cafe Biografen i Odense, Biffen i Aalborg og Nicolai Bio i Kolding.

Se hvor "Shirley & Hilda" går.

Filmen er instrueret af norske Håvard Bustnes og produceret af Christian Falch. Jesper Jack har koproduceret for danske Fridthjof Film.

Trailer