Skolebørn fra hele landet på filmtur i Filmhuset

BØRN. Den 13. og 17. juni blev Filmhuset fyldt med børn fra hele Sjælland og Fyn til et program med nye danske børnefilm. Arrangementet "Ind Til Musikken" er et samarbejde mellem DFI og DR, der handler om at give kulturoplevelser til skolebørn fra de områder, som ligger længst væk fra landets store koncerthuse og biografer.

Det summede af liv og forventning i Filmhuset, da biografsæderne tidligere på måneden blev optaget af børn fra hele Sjælland og Fyn, der skulle se danske børnefilm. De større børn fra mellemtrinsklasserne så "Antboy", og de mindre fra indskolingen så kortfilmene "Flammen og vattotten", "Vildfugl" og "Weekendfar".

Filmene var nøje udvalgt – og blev introduceret af – DFI's børnefilmkonsulent Dorte Høeg Brask med fokus på temaer som venskab, søskendeforhold og kærlighed.

Efter arrangementerne var også DFI's eventkoordinator Marie-Claire Mørdrup Schat, der sammen med DR havde arrangeret dagene, blevet en oplevelse rigere:

"Det var fantastisk rørende at mærke børnenes begejstring for biografen. Man kunne se på dem at det var stort – og at filmene appellerede til dem. Allerede under introduktionen af temaerne og miljøerne var de fleste øjne så store som tekopper."

 

Med "Ind Til Musikken" har DR i perioden 11.-18. juni inviteret skolebørn fra områder langt væk fra Danmarks koncertsale ind i Koncerthuset til symfonisk musik med DRs orkestre. I samarbejde med DFI har projektet inkluderet danske filmoplevelser i Filmhuset. "Ind Til Musikken" er blevet til med støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og vil fortsætte over de næste tre år.