Skrald og nye veje i DOXBIO

DOXBIO. Den Oscar-nominerede dokumentarfilm "Waste Land" åbner den 3. august anden sæson i årets DOXBIO med visning i 40 biografer landet over.

Kan kunst ændre menneskeliv?

Ifølge den brasilianske fotograf og billedkunstner Vik Muniz: Ja!

I dokumentaren "Waste Land" følger man Vik Muniz' arbejde med at inddrage lokale skraldsamlere fra Rio i skabelsen af farverige affaldsorgier af kunstværker, der inden længe hænger på the Museum of Modern Art i São Paulo og sælges på kunstauktioner i London.

Filmen følger projektet gennem tre år, hvor skraldsamlerne bliver klogere på egne værdier og ambitioner, men også smerteligt bevidste om deres plads i bunden af samfundet.

Vik Muniz er selv opvokset med Sao Paulos fattigdom og har specialiseret sig i fantasifulde portrætter frembragt i alt fra diamantstøv til sirup.

Filmens engelske instruktør Lucy Walker har haft stor international gennemslagskraft med fire dokumentarfilm i spillefilmslængde, "Devil's Playground" (2002), "Blindsight" (2006), "Countdown to Zero" (2010) og den aktuelle "Waste Land" (2010). Den har vundet en stribe fornemme festivalpriser, og var i år nomineret til en Oscar.

DOXBIO viser filmen onsdag den 3. august  i 40 biografer landet over.

www.doxbio.dk

Trailer