"The Slum Challenge" sætter fokus på slummen

INTERAKTIVT. Det er dig der styrer handlingen i en ny interaktiv dokumentar, der skal lære unge om livet i slummen.

Den interaktive fortælling udfolder sig for øjnene af en filippinsk slumdreng på gade i Filippinernes hovedstad Manila. Som "spiller" af "The Slum Challenge" skal du skaffe mad på bordet til sin familie, og gennem filmen bliver personen stillet en række dilemmaer, der drejer handlingens forløb og dermed ændrer drengens skæbne.

"Vi vil gerne give et anderledes og mere nuanceret indblik i urbaniseringens konsekvenser, og et kig ind i de levevilkår, der bliver hverdag for flere og flere mennesker verden over. Ikke mindst i ulandene. Det tror vi lykkes bedst ved, i bogstaveligste forstand, at servere slummen i øjenhøjde for seeren," siger Mikkel Cantzler Christensen, der er journalist og tilrettelægger af den interaktive dokumentar. Han tilføjer at dokumentaren både viser de lyse og mørke sider af slummen.

Slum under neglene

Gennem dilemmaerne udruller dokumentaren nogle af de problematikker, der er forbundet med at leve i et slumområde.

Dokumentaren kan spilles gratis online og er primært lavet til ældre børn og unge, som folkene bag projektet håber at ramme med en anderledes og interaktiv formidlingsform.

"Som ung i Danmark kan det være svært at forholde sig til livet i slummen i en verden, der på mange punkter ikke ligner vores. Der findes masser af materiale, som skildrer livet i et slumområde, men ikke hvor seeren bliver inddraget som en aktiv del af handlingen. Med denne form håber vi, at seeren får slummen ind under neglene, så han eller hun bedre kan relatere sig til livet på de breddegrader", siger Mikkel Cantzler Christensen.

slumbillede4

 

Screenshot af The Slum Challenge

 

Sekvenserne i den interaktive dokumentar er konstrueret ud fra research og interviews med børn, unge, voksne og organisationer, der til dagligt lever eller arbejder i slummen.

Undervejs i dokumentarprojektet kan brugeren vælge at læse baggrundsartikler, der forklarer, hvordan virkeligheden afspejler handlingen i filmen. Desuden indeholder baggrundsartiklerne også videointerviews, hvor man møder slummens beboere, eller hvor tilrettelæggerne af "The Slum Challenge" viser rundt eller prøver kræfter med slummen i Manila.

Prøv selv dit held i "The Slum Challenge"

Jons Unmack Larsen og Mikkel Cantzler Christensen står bag "The Slum Challenge", der er produceret af Råfilm. Den har modtaget lanceringsstøtte fra Det Danske Filminstitut.