"Smiling in a War Zone" i biograferne

Fredag den 15. september får Simone Aaberg Kærn og Magnus Bejmars "Smiling in a War Zone" dansk biografpremiere.

Den eventyrlige air-road-movie om en kvinde og hendes mission vandt i august Odense Film Festivals Grand Prix for Årets Bedste Danske Film. Filmen har siden november 2005 rejst rundt på 18 af verdens største festivaler for dokumentarfilm og vundet internationale priser.

Den danske billedkunstner, pilot og filminstruktør Simone Aaberg Kærn havde læst om en ung pige i Kabul, hvis højeste ønske var at blive pilot. Simone beslutter sig for at finde pigen og give hende luft under vingerne. Med en vision om at himlen skal være fri for alle, køber Simone et 40 år gammelt, smilende lærredsklædt fly og flyver på tværs af krigszoner og flyverestriktioner, som fulgte i kølvandet på 11. september, de 6000 farefulde kilometer mod Kabul sammen med sin partner og filmens fotograf Magnus Bejmar.

"Smiling in a War Zone" er produceret af Helle Ulsteen for Cosmo Film Doc og støttet af Det Danske Filminstitut. DOX-ON-WHEELS distribuerer filmen i samarbejde med SF Film. Der er premiere den 15. september i Grand Teatret i København, Café Biografen i Odense og Øst for Paradis i Århus, og den følgende uge i Apollon i Struer, Vig Bio i Vig og Biffen i Ålborg. Derefter fortsætter filmen rundt i landet. DFI fact sheet: "Smiling in a War Zone"
DOX-ON-WHEELS's præsentation inkl. trailer
DOX-ON-WHEELS

For yderligere oplysninger, kontakt:

Det Danske FilminstitutLars Fiil-Jensen, larsf@dfi.dk, 3374 3559