Smugkig på Hævnen

Om to måneder er der premiere på Susanne Biers første danske film i fire år. Traileren til "Hævnen" kan nu ses på nettet og i biograferne.

Susanne Bier er aktuel i biograferne den 26. august med den dramatiske "Hævnen". Filmen trækker spor fra hverdagen i en afrikansk flygtningelejr til idyllen i en sovende dansk provinsby, hvor to danske familier krydser hinanden, og et usædvanligt og farligt venskab opstår.

Trine Dyrholm spiller lægen Marianne og Mikael Persbrandt hendes svenske mand Anton. Ulrich Thomsen ses i den tredje store rolle som enkemanden Claus. Som to ti-årige drenge, der indleder et foruroligende venskab, kan publikum se frem til at møde Markus Rygaard og William Jøhnk Nielsen.

Susanne Bier og Anders Thomas Jensen står bag historien, og Sisse Graum Jørgensen har produceret for Zentropa. Filmen er støttet af Det Danske Filminstitut gennem 60/40-ordningen.

Biers film er yderst populære både i Danmark og internationalt. Instruktørens seneste danske værker, "Brødre" fra 2004 og "Efter brylluppet" fra 2006, blev set af henholdsvis 424.000 og 388.000 herhjemme. Selv Biers amerikansk producerede og seneste film "Things We Lost in the Fire" lokkede 219.000 i biografen i 2008. "Brødre" blev i 2009 genindspillet i USA som "Brothers" med irske Jim Sheridan i instruktørstolen.