Smukke mennesker EFA-nomineret

NOMINERET. Mikkel Munch-Fals' "Smukke mennesker" er nomineret til en EFA Discovery Award. Det Europæiske Filmakademi kårer vinderfilmen den 3. december.

Mikkel Munch-Fals er af mange kendt som vært med skarp profil fra DR2's filmprogram Premiere. Hans spillefilmdebut "Smukke mennesker" er nu nomineret til en EFA Discovery Award sammen med fire andre debutfilm.

"Smukke mennesker", med den engelske titel "Nothing's All Bad", handler om fire mennesker, hvis længsel efter kærlighed fletter dem sammen – fire mennesker som hver især kæmper for at få et lidt bedre liv.

Filmens hovedroller spilles af Bodil Jørgensen, Sebastian Jessen, Mille Hoffmeyer Lehfeldt og Henrik Prip. Meta Louise Foldager og Stine Meldgaard Madsen har produceret for Zentropa, og New Danish Screen har støttet produktionen.

De øvrige fire nomineringer til EFA Discovery Award er østrigske "Michael" og "Breathing", belgisk-hollandske "Oxygen" og serbiske "Tilva Roš".

Tidligere vindere tæller "Lebanon" af Samuel Maoz, "Hunger" af Steve McQueen, "I familiens hjerte" af Tim Roth og Thomas Vinterbergs "Festen". 

I alt 2500 medlemmer af Det Europæiske Filmakademi stemmer om vinderen, der bliver kåret ved afholdelsen af det 24. European Film Award i Berlin den 3. december.

Læs mere på www.europeanfilmawards.eu