Smukke mennesker til San Sebastian

Mikkel Munch-Fals debutspillefilm er inviteret til en af Europas væsentligste filmfestivaler, festivalen i San Sebastian.

Mikkel Munch-Fals' spillefilm "Smukke mennesker" er udtaget til den internationale filmfestival i San Sebastian i Nordspanien, hvor den får verdenspremiere. 

Mikkel Munch-Fals er af mange kendt som vært med skarp profil i DR2's filmprogram Premiere, men han har flere kortfilm bag sig og debuterer nu med spillefilmen "Smukke mennesker".

I filmen krydses fire menneskers veje: Ingeborg føler sig ikke længere attraktiv. Den unge Jonas er så attraktiv, at han i bogstaveligste forstand kan sælge ud af det. Anna er en yngre kvinde med en fysisk skade, og Anders en ældre mand med en psykisk brist. Alle længes de efter kærligheden og et bedre liv.

Bodil Jørgensen, Sebastian Jessen, Mille Hoffmeyer Lehfeldt og Henrik Prip ses i de fire roller. Meta Louise Foldager og Stine Meldgaard Madsen har produceret for Zentropa, og New Danish Screen har støttet produktionen.

"Smukke mennesker" deltager sammen med 14 andre film i den ombejlede konkurrencesektion "Zabaltegi – New Directors", hvor kun instruktørers første eller anden film får lov at deltage. Konkurrencens vinder modtager knapt 700.000 kr., hvoraf halvdelen går til distribution i Spanien.

Festivalen i San Sebastian, som afholdes 17.-25. september, er en af Europas væsentligste filmfestivaler og i samme gruppe af A-filmfestivaler som festivalerne i Cannes, Berlin og Venedig.

"Smukke mennesker" får dansk biografpremiere den 23. september.

San Sebastian International Film Festival

Se filmtrailer: