Smukke mennesker ud på flere platforme

LANCERING. Mikkel Munch-Fals' "Smukke mennsker" kommer ud på dvd, video-on-demand og tv bare fire måneder efter premieren. Filmen har netop vundet debutant-prisen på Palm Springs International Film Festival.

"Smukke mennesker" bliver den 25. januar den første danske biograffilm, der lanceres simultant på TV, DVD og Video-on-Demand (VOD). Allerede i aften kan filmen opleves på DR2 kl. 20.00.

Et nyt initiativ

Det er filmens producent Zentropa, der er blevet enig med Det Danske Filminstitut, DR og filmens DVD-distributør, SF Film, om at gå ud på flere platforme samtidig. Årsagen skal findes i, at det er blevet sværere at finde et publikum til de mere smalle film.

"DFI kan kun tilskynde til, at filmbranchen afprøver den slags alternative lanceringer i et presset marked – på vegne af filmene og publikum. Branchen har samtidig brug for indsigt i, hvordan de forskellige distributionsplatforme spiller sammen," udtaler områdedirektør Steffen Andersen-Møller for Publikum & Formidling i Det Danske Filminstitut.

En kunstnerisk succes

"Smukke mennesker" modtog i weekenden den eftertragtede Debutant-pris på Palm Springs International Film Festival. Filmen har desuden modtaget ikke færre end seks Robert-nomineringer. Om nomineringerne bliver omvekslet til statuetter afgøres den 6. februar.