SneakBar er tilbage i nye klæder

FILMVÆRKSTEDET. Fredag den 15. juni er der premiere på Filmværkstedets nye koncept, Workshop Festival, som afløser værkstedets tidligere premierearrangement SneakBar.

"Workshop Festival er en større manifestation end SneakBar, og publikum har større frihed til at vælge lige netop den filmblok, de finder interessant" siger Filmværkstedets leder Prami Larsen.

I modsætning til SneakBar vil Workshop Festival, som navnet antyder, tage form som en minifestival, hvor ni af de nyeste film fra Filmværkstedet fremvises. Filmene spænder bredt fra gribende dokumentarer til eftertænksomme ungdomsdramaer og fiktionsfilm. Der vil være rig mulighed for at møde filmbranchens nye talenter og diskutere filmene med instruktører og crew.

Efter filmforevisningen fortsætter festen på Culture Box, hvor der er rabat på entré og en gratis øl ved fremvisning af biografbilletten.

Fokus på vækstlaget

Filmværkstedets mål er at fremme talentudvikling og eksperimenterende filmkunst, og værkstedet har igennem sit over 40-årige virke fungeret som springbræt for mange af de største danske filmfolk. Nikolaj Arcel, Pernille Fischer Christensen, Jørgen Leth, Lone Scherfig og Thomas Vinterberg er blot nogle af dem, der har benyttet sig af Filmværkstedets tilbud. Kaspar Munk, som snart er biografaktuel med sin anden spillefilm "You & Me Forever", har ligeledes draget stor nytte af Filmværkstedet, hvor han før sin spillefilmsdebut har lavet en lang række kortfilm. Læs et interview med Kaspar om filmen "You & Me Forever".

"Vi prøver at skabe nogle friere rammer med fokus på vækstlagets film. Desuden ønsker vi at engagere filmskaberne på flere områder. Blandt andet ved at de selv skal stå for pressearbejdet og tage del i distributionsarbejdet" siger Prami Larsen.

Planen er, at der skal afholdes 3-4 workshops om året. Desuden har Filmværkstedet ambitioner om at inddrage andre distributionsplatforme så som open air visninger og samarbejde med nye aktører.

"Det kunne også være interessant i fremtiden at inddrage film, som ikke er støttet af Filmværkstedet. På den måde kan vi virkelig få gang i vækstlaget og måske skabe et større forum for talentudvikling" siger Prami Larsen.

Workshop Festival afholdes fredag den 15. juni fra kl. 14-23.45. Arrangementet er gratis og billetter kan bestilles på Cinematekets hjemmeside eller på 3374 3412.

Workshop Festival

Se trailer: