SneakBar i Cinemateket

FILMVÆRKSTEDET. På fredag den 1. februar inviterer Filmværkstedet til SneakBar, når de viser fire af deres nyeste film.

Der er noget for enhver smag, når SneakBar giver publikum mulighed for at se, hvad dansk films unge talenter har at byde på.

 

Aftenens program

"Sidste weekend" af Niels Holstein Kaa
"Patienten" af Cecilie McNair
"We Are Willows" af Patrick Sølberg Kristensen
"Min bror" af Ulaano Salim

Fælles for alle filmene er, at de er produceret med støtte fra Filmværkstedet, der har til formål at støtte talentudvikling og eksperimenterende filmkunst.

SneakBar vender tilbage efter et års pause. I 2012 var det månedlige SneakBar koncept afløst af tre Workshop Festivaler. SneakBar-konceptet har eksisteret siden 1996.

Leder af Filmværkstedet Prami Larsen kan godt se det ironiske i at Filmværkstedet, der i deres virke fremmer eksperimenter, selv holder hårdt fast i traditionerne.  

"Ved at lade SneakBar genopstå går vi selvfølgelig imod det at støtte det nye og eksperimenterende. SneakBar var et godt koncept med en højere frekvens end Workshop Festival, så nu går vi tilbage til det gode gamle," fortæller Prami Larsen.

Indtil videre er der planlagt SneakBar de næste fem måneder og til september, oktober og måske december. Mange instruktører og filmfolk har gennem tiden slået deres rødder på Filmværkstedet, blandt andre Christina Rosendahl, Morten Hartz Kaplers, Mikkel Munck-Fals, Pernille Fischer og Kaspar Munk. På fredag er det fire nye talenters tur til at præsentere deres film.

Filmene bliver vist på fredag den 1. februar i BIO ASTA kl. 19.00 og igen kl. 21.00. Billetter kan bestilles på Cinematekets hjemmeside eller på 3374 3412. Der er dog udsolgt allerede, men der vil være mulighed for uafhentede billetter på dagen. Der er fri entre.

Læs mere om SneakBar i Cinemateket på Facebook.

NB. Julegløggen på Filmværkstedet blev ligeledes genindført sidste år, efter en pause i 2011. Værkstedets gløgg-koncept stammer fra 1976, hvilket er ældre end de fleste af Filmværstedets ansøgere og ansatte.