Solid dansk tilstedeværelse i Venedig

VENEDIG. Amat Escalantes mexicansk-danske spillefilm "The Untamed" er i hovedkonkurrencen på Venedig Filmfestival, hvor Ulrich Seidls østrigsk-danske dokumentarfilm "Safari" vises udenfor konkurrence. Jon Nguyen og Olivia Neergaard-Holms amerikansk-danske "David Lynch The Art Life" vises i Venice Classics-programmet.

To danske og to dansk kopoducerede film er allerede inviteret til Venedig Filmfestivalens sektion Venice Days, og nu er to dansk koproducerede film udtaget til Biennalens officielle program: Amat Escalantes "The Untamed" er med i kampen om Den Gyldne Løve, mens Ulrich Seidls "Safari" vises udenfor konkurrence. "David Lynch The Art Life" af Jon Nguyen og Olivia Neergaard-Holm vises i programmet Venice Classics. 

The Untamed

Amat Escalantes mexicansk-danske spillefilm "The Untamed" udspiller sig i en lille landsby i det mexicanske lavland, hvor et ungt par kæmper for at holde sammen på deres forhold. Da en mystisk kvinde melder sin ankomst, bliver deres virkelighed forandret for evigt.

Escalantes forrige film, "Heli", vandt i 2013 prisen for bedste instruktør i Cannes Film Festivals hovedkonkurrence. "The Untamed" blander realisme og fantasi og gør udstrakt brug af visuelle effekter. Filmen repræsenteres af et stærkt dansk hold: Manuel Alberto Claro er fotograf, Jacob Schulsinger klipper, Peter Hjort er visual effects supervisor, mens Morten Jacobsen og Sune Elskjær har stået for designet af VFX, Ghost VFX. The Gentlemen Broncos har stået for visuelle effekter og Sandra Klass er color grader.

Filmen er koproduceret af Katrin Pors og Katja Adomeit for de danske produktionsselskaber Snowglobe og Adomeit Film med koproduktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut på 2,0 millioner kr. samt støtte fra Copenhagen Film Fond.

Safari

Ulrich Seidls østrigsk-danske "Safari" følger Manfred og Inge Ellinger på ferie i Sydafrika, hvor de er kommet igennem de sidste tolv år. Filmen udspiller sig i vildmarken nordvest for Johannesburg, hvor man kan finde antiloper, impalaer, zebraer, vandbukke, sjakaler, gnuer og tusindvis af andre dyr, som turister skyder for fornøjelsens skyld. 

Ulrich Seidl er herhjemme især kendt for sin Paradis-trilogi "Tro", "Håb" og "Kærlighed".

Filmen er produceret af Louis Oellerer og Sigrid Dyekjær for Ulrich Seidl Film og Danish Documentary med koproduktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut.

David Lynch The Art Life

I programmet Venice Classics  er den danske klipper Olivia Neergaard-Holm medinstruktør på den amerikansk-danske dokumentarfilm "David Lynch The Art Life", hvor David Lynch tager publikum på en personlig rejse gennem de år i hans liv, der var med til at gøre ham til den kunstner, han er i dag.

Filmen er produceret af den anden medinstruktør, Jon Nguyen, og Jason Scheunemann og Sabrina S. Sutherland for Duck Diver Films og koproduceret af Kong Gulerod Film.

Overblik over dansk deltagelse i Venedig

  • Andreas Dalsgaard og Obaidah Zytoons danske dokumentarfilm "The War Show" åbner sektionen Venice Days
  • Gudmundur A. Gudmundssons dansk-islandske spillefilm "Heartstone" er i Venice Days
  • Amat Escalantes mexicansk-dansk koproducerede spillefilm "The Untamed" er i hovedkonkurrencen
  • Ulrich Seidls østrigsk-dansk koproducerede dokumentarfilm "Safari" er i hovedprogrammet uden for konkurrence
  • Den kroatisk-dansk koproducerede spillefilm "Quit Staring at My Plate" af Hana Jusic er i Venice Days
  • Den svensk-dansk koproducerede spillefilm "Sameblod" af Amanda Kernell er i Venice Days
  • Jon Nguyen og Olivia Neergaard-Holms amerikansk-dansk koproducerede dokumentarfilm"David Lynch The Art Life" er i sektionen Venice Classics
  • Instruktør Joshua Oppenheimer er jurymedlem i hovedkonkurrencen

Venedig Filmfestivalen (31. august-10. september)