Søn får Special Mention i Berlin

BERLIN. Kristoffer Kiørboes kortfilm "Søn" modtog fredag en Special Mention i Berlinalens program for unge over 14 år, Generation 14plus.

Fredag aften blev der uddelt priser i Berlinalens program for unge over 14 år, Generation 14plus, og her tildelte den internationale jury en Special Mention til Kristoffer Kiørboes kortfilm "Søn".  

"Søn" er historien om den 13-årige August, der får foræret en hundehvalp af sin far. Hans forældre er blevet skilt, og sårene er endnu ikke helet efter bruddet, i hvert fald ikke for Augusts mor, der kategorisk nægter ham at beholde hundehvalpen. Det gør ondt at se sin mor i sorg og føle ansvar for det, men August elsker den lille hvalp lige så meget, som han savner sin far.

Rollen som August spilles af Stefan Søe Iwan, mens forældrene spilles af Andrea Vagn Jensen og David Rousing. Kristoffer Kiørboe og Anton Carey Bidstrup har skrevet manuskript, og Nina Helveg har produceret for Frame By Frame med støtte fra Filmværkstedet på Det Danske Filminstitut.

Læs interview med Kristoffer Kiørboe: "Hvalpe og mænd"

Flere danske film i spil

Lørdag den 15. februar finder Berlinalens store prisuddeling sted, hvor guld- og sølvbjørne skal fordeles i hovedkonkurrencen, og hvor sektionerne Panorama og Generation Kplus også melder priser ud.

I Generation Kplus deltager Martin Miehe-Renards "MGP Missionen" sammen med Esben Toft Jacobsens svensk-danske animationsfilm "Fjerkongens rige" og Eva Lindströms svensk-danske kortfilm "Min ven Lauge".

Hans Petter Molands "Kraftidioten" med Stellan Skarsgård i hovedrollen og manuskript af Kim Fupz Aakeson deltager i hovedkonkurrencen, mens Mahdi Fleifels "Xenos" og DOX:LAB's  "Taprobana" er blandt de 25 udvalgte titler, der konkurrerer i festivalens kortfilmprogram.

Desuden deltager Göran Olssons svensk-amerikansk-danske dokumentarfilm "Concerning Violence", koproduceret af Final Cut for Real, i Panorama Dokumente.