Soundvenue lancerer filmsektion

Q&A. Musik- og modemagasinet Soundvenue er gået i luften med en filmsektion, der lover "en seriøs, sjov og skarp dækning af de bedste biograffilm og progressive tv-serier, vi alle sammen snakker så meget om" – både i det trykte magasin og online. FILMupdate har talt med filmredaktør Jacob Ludvigsen om den nye filmsatsning.

Hvorfor har I valgt at udvide med en filmsektion, og hvordan går det i spænd med jeres andre interesseområder, musik og mode? 

Soundvenue har i mange år gerne villet dække film. Det har været et område, redaktionens hjerter har banket brændende og oprigtigt for, et uforløst kærlighedsforhold simpelthen. Nu var muligheden der for at gøre drømmen til virkelighed  – og jeg er overbevist om, at de tre områder går rigtigt godt i spænd. Det er trods alt de færreste mennesker, der med omvendt kikkert for øjnene kun interesserer sig for et enkelt kulturelt område. Jeg tror, mange gerne vil være på forkant med, hvad der sker inden for både filmens, musikkens og modens verden. Men for dem, der vil nøjes med film og tv, kræver det ikke andet end et enkelt klik øverst på Soundvenue.com, og så stikker man kikkerten lige lukt ind i 100 procent filmstof uden distraktioner. Det skal ikke være for det!

Jacob Ludvigsen

Ansat som filmredaktør på Soundvenue siden 5. februar, efter at have været tilknyttet Ekko siden 2008 – de sidste to år som medredaktør.

Har tidligere anmeldt film for MetroXpress/Cinemazone. 

Er uddannet i film- og medievidenskab fra Københavns Universitet.

Hvad kan man forvente af jeres dækning af området, også i forhold til dansk film?

Vi vil være et ungt og energisk medie, der både tør gå højtideligt til de brede mainstream-film og humoristisk til de smalle arthouse-projekter. Vi skal være på forkant med tendenser og talenter både inden for film og tv-fiktion – og inden for dansk film vil vi gøre vores ypperste for at finde skæve indgange til filmstoffet. Der er et publikum, der stadig går ind til dansk film med en vis skepsis, og der ser vi det som en vigtig opgave at give et troværdigt og anderledes indblik i de mange fantastiske ting, der er på færde i filmmiljøet herhjemme  – drevet af vores egen begejstring. Det lyder måske lidt fluffy, så nu må vi jo ud og bevise det.

Hvordan har I tænkt jer at skille jer ud i forhold til den øvrige dækning af filmområdet? Ser I jer selv som en direkte konkurrent til Ekko?

Jeg kommer selv fra Ekko og har den allerstørste respekt for den position, Ekko har i dansk film og i dækningen af den. Selvfølgelig vil vores dækning overlappe i nogen grad, det kan næppe undgås. Men mon ikke, der skulle være plads til to fuldblods magasin-filmmedier i Danmark.

Jeg tror, der er rum – måske ligefrem behov – for et medie, der er fuldstændig i øjenhøjde med de mange danskere, der både streamer de nyeste tv-serier på nettet, ser arthouse-film i Vester Vov Vov og dyrker action-guilty pleasures i Imperial. Folk, der det ene sekund deler fjollede videoer på Facebook og det næste læser dybdegående, seriøse analyser. Det er mennesker med en stor appetit, som vi vil fodre med en filmdækning, man både bliver underholdt og klogere af. Og forhåbentligt aldrig mæt af.

Læs mere på soundvenue.com/film eller i det trykte magasinet, der udkommer næste gang i starten af marts.

 

Jacob-Ludvigsen