Spansk pris til Henning Carlsen

FESTIVAL. Henning Carlsens "Erindring om mine bedrøvelige ludere" har netop modtaget en pris på Malaga Filmfestival. Filmen har dansk biografpremiere torsdag den 3. maj.

Henning Carlsens filmatisering af den nobelprisvindende forfatter Gabriel Garcia Márquez' roman "Erindring om mine bedrøvelige ludere" vandt lørdag en pris på Malaga Filmfestival. Det var el Jurado Joven, den Unge Jury, som tildelte den erfarne filminstruktørs seneste film deres pris for bedste film. Juryen består af studerende fra Malaga Universitet.  

"Erindring om mine bedrøvelige ludere" handler om den snart 90-årig journalist og enspænder, El Sabio, der efter et langt liv med et kæmpe forbrug af prostituerede aldrig har følt kærlighed – kun lyst. For at fejre sin fødselsdag på behørig vis beslutter han som så mange gange før at besøge en prostitueret, men denne gang denne gang skal hun være jomfru. Han oplever for første gang et kærlighedsforhold, som bliver drivkraften i en ny kreativ udfoldelse, der gør ham vidt berømt. Men hans berømmelse rører ham ikke – han er kun optaget af sin elskede.

"Erindring om mine bedrøvelige ludere" er en mexicansk-dansk koproduktion med Nina Crone som dansk koproducent. Filmen er optaget i Mexico og har dansk biografpremiere torsdag den 3. maj.

Den cubanske forfatter Gabriel Garcia Márquez står blandt andet bag klassikere som "Hundrede års ensomhed" og "Kærlighed i koleraens tid", der blev filmatiseret af Mike Newell i 2007 med Javier Bardem og  Giovanna Mezzogiorno i hovedrollerne.