Special Mention til Hvalfjord

CANNES. Den dansk-islandske kortfilm "Hvalfjord" modtog en Special Mention i hovedkonkurrencen ved prisuddelingen på Cannes Festivalen søndag den 26. maj.

Islandske herboende Gudmundur Arnar Gudmundssons kortfilm er støttet af og produceret på Filmværkstedet på Det Danske Filminstitut. Den foregår på et lille husmandssted i Island ved en af de øde fjorde og er en fortælling om det stærke bånd mellem to brødre i et barsk miljø. 

Danmark var på årets festival flot repræsenteret med et bredt dansk program. 

Nicolas Winding Refns "Only God Forgives" i hovedkonkurrencen delte vandene og vakte debat blandt både danske og internationale filmkritikerne. I Frankrig, hvor filmen havde biograf-premiere samtidig med gallavisningen i Cannes, trak den ikke mindre end 50.000 i biografen på første dag. 
 

Den hollandsk-danske spillefilm "Borgman" med danske Sara Hjort i en større rolle var også udtaget til hovedkonkurrencen, hvor Mads Mikkelsen kunne ses i en altdominerende hovedrolle i det fransk-tyske historiske drama "Michael Kohlhaas". I sideprogrammet Directors' Fortnight deltog den colombiansk-danske kortfilm "Solecito".

Det var tredje år i træk, at en dansk spilllefilm var udtaget til hovedkonkurrence i Cannes.