Spilbranchen elsker danske Limbo

SPIL. Det danske sort/hvid-spil Limbo stjæler spotlightet fra selv de allerstørste produktioner ved branchens vigtigste prisuddeling.

For første gang nogensinde er et spil nomineret i hele syv af ti kategorier ved Game Developers Choice Awards, herunder hovedprisen "Game of the Year".

Æren tilfalder det danske Xbox-hit "Limbo", som hermed er bredere repræsenteret end kæmpekonsoltitler som westernspillet "Red Dead Redemption" (6 nomineringer), science-fiction-epos'et "Mass Effect 2" (5 nomineringer) og det kommercielt uovertrufne "Call of Duty: Black Ops" (2 nomineringer).

Fakta

Politiken har optalt, at "Limbo" allerede har vundet 77 internationale priser og nævner, at Time Magazine, EDGE , Wired og GameSpot alle kårede Limbo som et af de bedste spil i 2010.

New Danish Screen - Spilstøtteordning blev oprettet som en del af Filmforliget for 2007-2010, for at støtte danske talenter inden for udvikling af computerspil til børn. New Danish Screen er etableret i et samarbejde mellem Danmarks Radio, TV 2 og Det Danske Filminstitut og har til huse hos Filminstituttet.

I "Game of the Year"-kategorien konkurrerer "Limbo" med "Red Dead Redemption", "Mass Effect 2", "Call of Duty: Black Ops" og "Assassin's Creed: Brotherhood", alle lavet på budgetter der står i skarp konstrast til det danske indie-spil.

Kåringen finder sted den 2. marts under Game Developers Conference i San Francisco.

Limbo er støttet af spilstøtteordningen under New Danish Screen.