Spillefilmen At elske Pia til Berlin

BERLIN. Daniel Borgmans spillefilm "At elske Pia" er udtaget til Berlin Filmfestivalen, hvor den deltager i sideprogrammet Forum.

Daniel Borgmans spillefilm "At elske Pia" om en ældre udviklingshæmmet kvindes møde med kærligheden er blevet inviteret med til Berlinalen, der åbner den 9. februar. Filmen vises i sideprogrammet Forum.

"At elske Pia" er en fiktiv fortælling udviklet på baggrund af en virkelig kvindes liv. Pia er udviklingshæmmet, og spiller hovedrollen som Pia, der er 60 år gammel og bor på landet. Hendes mor, Guittou, er 84 og tager sig af hende. I fortællingen er Guittou ved at blive gammel, og Pia er bekymret for, hvad der vil ske, når hendes mor dør. Hun er bange for at blive ladt alene. Selvom Pia aldrig har haft en kæreste, mener hun, at hun har brug for at finde en mand at elske for at overleve. Da Pia møder Jens på havnen, indleder hun et roligt og enkelt forhold til ham uden at indse, at det i mellemtiden er hendes mor, der er blevet alene tilbage.

Filmen er vokset ud af instruktørens drøm om at finde en virkelig person, som han kunne skabe en fiktiv fortælling om, baseret på  denne persons liv og følelser. Rollerne spilles af Pia Skovgaard, Céline Skovgaard og Jens Jensen, som blev fundet efter omfattende casting-runder i hele landet. Optagelserne foregik i Pia Skovgaard og hendes mors hjem på Langeland.

"Jeg har altid lavet film om outsiders," siger Borgman i Freja Dams interview med ham i anledning af Berlin-udtagelsen. "Der er noget ved det normale verdenssyn, som jeg ikke bryder mig om. Eller egentlig et hvilket som helst dominerende perspektiv. Det forudsætter en prædefineret måde at se tingene og kommunikere på, og jeg synes, at det er meget begrænsende og snæversynet."

Læs interviewet: In a Cloud of not Knowing

Daniel Borgman, der oprindelig er fra New Zealand, bor i Danmark og er uddannet fra den alternative filmskole Super16. Det er instruktørens anden spillefilm. Hans første, "The Weight of Elephants", var i 2013 ligeledes udtaget til Berlinalens Forum-program.

Interview med instruktøren om "The Weight of Elephants"

 

 

"At elske Pia" er produceret af Katja Adomeit for Adomeit Film med støtte fra Det Danske Filminstitut gennem Konsulentordningen. FilmFyn har også støttet filmen.

 

 

Dansk deltagelse i Berlin 2017

(pr. 25. januar)

  • Daniel Borgmans "At elske Pia" får verdenspremiere i sideprogrammet Forum
  • Holger-Madsens nyrestaurerede "Himmelskibet" fra 1918 vises i Retrospective-programmet
  • SAM Productions dramaserie "Gidseltagningen" får verdenspremiere i programmet Berlinale Special Series
  • Yance Fords amerikansk-danske dokumentarfilm "Strong Island" koproduceret af danske Final Cut for Real får europæisk premiere i Panorama Documente
  • Amanda Kernells svensk-dansk koproducerede spillefilm "Sameblod", Inuk Silis Høeghs grønlandsk-dansk koproducerede dokumentarfilm "Sumé" og Aka Hansens grønlandsk-danske kortfilm "Half&Half" er i indignious-programmet NATIVe
  • Esben Smed er Shooting Star
  • Jesper Christensen har  hovedrollen i den norske spillefilm "Kongens valg" som deltager i sideprogrammet Panorama Special

 

 

 

AtElskePia_plakat