Stærke film i Melbourne

Melbourne International Film Festival (MIFF) åbner med elleve danske film i programmet: En spillefilm, to kortfilm og otte dokumentarfilm. Festivalen løber fra den 22. juli til 8. august.

Det er stærke danske film, der vises i Melbourne, Australien, i de kommende dage. Næsten alle filmene har modtaget internationale priser.

"Broderskab" har bl.a. vundet hovedprisen på Rom International Film Festival. Kortfilmen "Berik" vandt hovedprisen i Semaine de la Critique i Cannes, "The New Tenants" vandt en Oscar. "Det røde kapel" vandt på Sundance. "Ønskebørn" fik en special mention i Berlin og "Opfindelsen af Dr. Nakamats" fik en i Thessaloniki.

MIFF

Melbourne International Film Festival er Australiens største filmfestival.

Melbourne International Film Festival (22. juli - 8. august)

Michelle Carey, programmer på MIFF, er da også imponeret:

"MIFF er begejstrede over igen at kunne præsentere så mange fantastiske film fra Danmark, og at byde til danske filmskaber Birgitte Stærmose ("Ønskebørn") velkommen som gæst på festivalen, efter at have Nicolas Winding Refn, Mads Matthiesen og Anna Karina som gæster i 2009. Hvert år er vi lige imponerede over den økonomiske visuelle stil og følsomme portrættering af en række sociale problemer, der vises i danske film; især i dokumentarfilmene."

De 11 film

International Panorama

Docos

Shorts

Our Space (dokumentarfilm)

States of Dissent (dokumentarfilm)

Flawed Geniuses (dokumentarfilm)