Standardkontrakter på plads

Billede til artiklen Standardkontrakter på pladsStandardkontrakterne for DR og TV 2s engagement i henholdsvis spillefilm og kort- og dokumentarfilm er nu på plads.

Standardkontrakterne fastlægger handelsbetingelserne for samarbejdet mellem de uafhængige filmproducenter og DR og TV 2 i forbindelse med tv-stationernes medfinansiering af danske spillefilm og kort- og dokumentarfilm. Det fremgår blandt andet af kontrakterne, hvilke udsendelsesrettigheder DR og TV 2 erhverver i filmene, ligesom vilkårene for deres eventuelle investering er fastlagt.

Standardkontrakterne har deres politiske forankring i Filmaftale 2007-2010 og Medieaftale 2007-2010. Grundlaget for kontrakterne er nærmere fastlagt i DRs public service kontrakt med Kulturministeriet og TV 2s public service sendetilladelse.

Filminstituttets administrerende direktør Henrik Bo Nielsen udtaler: "Det er glædeligt, at standardkontrakterne efter et langt sejt træk endelig er på plads. Der er nu skabt ro omkring finansieringen af dansk film frem mod 2011. Filminstituttet forventer, at standardkontrakterne vil give parterne en god mulighed for at koncentrere sig om det væsentlige: At lave gode film."

Læs mere i DFIs nyhed til filmbranchen.