Steven Soderbergh-mesterværk er "Månedens film" i Cinemateket

"Alt ved filmen er modigt og innovativt," konkluderede filmkritikeren Roger Ebert i sin anmeldelse af "Bubble" (2005). Se Soderberghs eksperimenterende independent-film i Cinemateket i december.

"Bubble" er "Månedens film" i Cinemateket, og vises dagligt i perioden 4.-15. december kl. 19.15 (dog ikke den 7, 11 og 14. december).

Steven Soderbergh skildrer i "Bubble" tre Ohio-fabriksarbejdere, der er kommet i klemme i livet. Den buttede, midaldrende Martha bor sammen med sin gamle, syge far. Hun er en af fem ansatte på den lokale fabrik, der masseproducerer plastikdukker. Hver dag giver Martha sin unge fåmælte kollega Kyle et lift til fabrikken. Hun lægger tydeligvis mere i deres "venskab" end han gør, og da den unge og mere udadvendte Rose bliver ansat på fabrikken, reagerer Martha med jalousi og angst for forandringer. Konflikterne bliver tilspidset, da Rose hyrer Martha til at passe sin to-årige datter for at kunne gå på date med Kyle - og da Roses eksmand dukker op. Næste morgen har politiet et mord at efterforske.

Der er lagt op til independent-film af reneste aftapning: Fotograferet og klippet af instruktøren selv (under pseudonymerne Peter Andrews og Mary Ann Bernard) og optaget med et cast af ikke-professionelle skuespillere, hvis egne liv er integreret i den enkle, ligefremme historie. "Bubble" er en påmindelse om, hvor usædvanlig og fascinerende Soderberghs stilistiske og produktionsmæssige zigzag-rute er.

Læs mere og bestil billetter.