Stikbold

SPILUDGIVELSE. Der er godt nyt til alle med hang til boldspil, Bjørn Borg og dubstep. Den 1. april udkom spilfirmaet Game Swings første computerspil "Stikbold", der byder på alle tre ingredienser indsat i et 1970er-inspireret univers.

 

Den første dag i april er som regel garant for en masse sjov og ballade. I år var ingen undtagelse, for datoen bød nemlig på udgivelsen af Game Swings debutspil "Stikbold" til pc, Playstation og Xbox One.

 

Vi har fået enormt god feedback på vores spil. For to dage siden spillede youtube-fænomenet PewDiePie "Stikbold", og hans video er allerede kommet op på to millioner visninger. Bedre reklame kan man næsten ikke få

Spillet, der, som navnet antyder, er inspireret af en gammel folkeskoleklassiker, har allerede før udgivelse fået positiv respons, siger spilfirmaets CEO, Jacob Herold:

"Vi har fået enormt god feedback på vores spil. For to dage siden spillede YouTube-fænomenet PewDiePie 'Stikbold', og hans video er allerede kommet op på to millioner visninger. Bedre reklame kan man næsten ikke få".

Idéen til spillet opstod blandt fem studiekammerater til arrangementet Nordic Game Jam i 2013. Temaet for den 48-lange spiludviklingsmesse var "noget grotesk", hvilket for de fem ITU-studerende betød en kombination af stikbold og Bjørn Borg-kloner i et 1970er-lignende miljø med dubstep-musik på sidelinjen.

"Stikbold" vandt Nordic Game Jams pris for "Most fun game", og siden da har hvad der startede som en omgang fis og ballade blandt venner udviklet sig til en spiludgivelse med mange investorer og høje forventninger i ryggen. Og det er stadig de fem studiekammerater, der står bag og sammen har dannet firmaet Game Swing.

På udgivelsesdagen glædede Jacob Herold sig til at se, hvad fremtiden vil byde: "Det er enormt spændende. Men nu håber vi bare, at de positive reaktioner også vil blive til gode resultater."

"Stikbold" har modtaget støtte fra Det Danske Filminstituts Spilordning og kan findes på deres hjemmeside: www.stikbold.dk.