Stockholmpris til Stærmoses Ønskebørn

FILMFESTIVAL. Birgitte Stærmoses "Ønskebørn" vandt endnu en pris lørdag den 27. november. Denne gang på Stockholms internationale filmfestival, hvor der også var en Special Mention til Fenar Ahmads "Megaheavy".

Birgitte Stærmose, der lørdag den 4. december sidder i Talinn i Estland og spændt venter på, om hendes nominerede kortfilm "Ønskebørn" vinder en European Film Award, måtte denne lørdag hurtigt lægge turen forbi Stockholms internationale filmfestfestival, hvor juryen havde udvalgt hendes film til prisen for bedste kortfilm.

"Ønskebørn" bevæger sig i grænselandet mellem dokumentar og fiktion. Filmen er optaget i Kosovo, hvor børn må sælge cigaretter på gaden for at overleve. Om natten, med Pristina som dyster baggrundskulisse, fortæller børnene om tab, frygt og deres håb for fremtiden.

Filmen havde i februar international premiere på den internationale filmfestival i Rotterdam, hvor dan vandt juryens Prix EFA, hvilket nominerer filmen til den eftertragtede European Film Award i kortfilm-kategorien, som afgøres på lørdag. Senere i februar blev filmen hædret med en Special Mention i Berlin Filmfestivalens ungdomsprogram 14plus, og filmen har siden rejst verden rundt og modtaget priser og hæder.

Birgitte Stærmose modtog tidligere i år produktionsstøtte fra Filminstituttet til sin første spillefilm "Dagen derpå", der har forventet dansk premiere i første halvår af 2011. Instruktøren er filmuddannet i USA og har i det seneste årti lavet en lang række danske kortfilm, som har modtaget international hæder.

Interview med Birgitte Stærmose "Fra observationer til konstruktioner" i FILM#68

"Ønskebørn" er produceret af Jesper Morthorst for Alphaville Pictures Copenhagen med støtte fra New Danish Screen.

Megaheavy

Juryen i Stockhom overrakte desuden en Special Mention til danske Fenar Ahmad for hans kortfilm "Megaheavy".

Filmen følger en 13-årig nørdet og bebrillet pige på Bornholm, Jolly, der interesserer sig for heavyrock og rollespilsbøger, men Jolly er også i den alder, hvor hun for alvor begynder at lægge mærke til drengene omkring sig.

Interview med Fenar Ahmad "The First Time" på engelsk i FILM#68

"Megaheavy" er produceret af Thomas Yong for Shouting Cow Productions og Beofilm med støtte fra Filmværkstedet.