Stop nu krigen, mor og far

TV-PREMIERE. Hvert tredje barn i Danmark oplever, at deres forældre bliver skilt, og ofte ender skilsmissen i en indædt kamp om børnene. En nye TV 2-dokumentarserie "Stop nu krigen, mor og far", støttet af Public Service Puljen, sætter fokus på skilsmissebørn. Serien har premiere onsdag den 1. oktober.

Hvert tredje barn i Danmark oplever, at deres forældre bliver skilt. Børnene bliver vidner til, at deres forældre pludselig bliver hinandens værste fjender. De kan ikke være i samme lokale og kan hverken se på hinanden eller tale sammen. 800 gange om året går det så vidt, at myndighederne går ind og fjerner børnene fra den ene af forældrene i et forsøg på at stoppe konflikten.

I en ny serie af dokumentarprogrammer, undersøger TV 2, om der er en vej ud af konflikten og dermed også et bedre alternativ for de hundredvis af børn, der hvert år kommer i klemme mellem mor og far.

I "Stop nu krigen, mor og far" møder vi tre skilsmissefamilier, hvor konfliktniveauet er eskaleret så meget, at myndighederne nu overvejer at afbryde kontakten med den ene eller begge forældre for at skåne børnene. Der er altså tale om en absolut sidste chance for at genskabe dialogen og skabe en fremtid for børnene med både mor og far. Alle familierne har derfor sagt ja til et forløb med familieterapi, hvor to af landets førende familieterapeuter, Peter Mortensen og Ruth Hansen fra Dansk Familieterapeutisk Institut, forsøger at genskabe en kontakt og dialog mellem forældrene.

Programmet har modtaget både udviklingsstøtte og produktionsstøtte fra Public Service Puljen.

Stop nu krigen, mor og far
TV 2
Afsnit 1: onsdag den 1. oktober kl. 20.50 
AFsnit 2 og 3: den 8. og 15. oktober