Stor amerikansk pris til "Afghan Muscles"

Andreas Dalsgaards "Afghan Muscles" vandt søndag den 11. november prisen for bedste dokumentarfilm, the Grand Jury Prize for Best Documentary, på Los Angeles' internationale filmfestival, AFI Fest.

Bodybuilding er Afghanistans mest populære sport, og filmens hovedperson Hamid satser alt på at nå til tops og vinde titlen som Mr. Afghanistan.Der var adskillige forespørgsler på filmen blandt amerikanske distributører efter forevisningerne, og filmmagasinet Indiewire, som dækkede festivalen intensivt, udnævnte filmen til "Den eneste skinnende stjerne i festivalens første weekend" og fortsatte, "filmen er fuld af spillevende personer og små guldkorn af intriger rundt om hvert eneste hjørne. Og med en realistisk præcis længde, som ikke strækker filmen mere, end den kan bære, opnår "Afghan Muscles" netop det, som størstedelen af nutidens for lange dokumentarfilm mangler."

Det Danske Filminstitut distribuerer filmen til skoler og biblioteker på dvd og på www.filmstriben.dk. Du kan købe dvd'en på www.kortogdok.dk.

Filmens website: www.afghanmuscles.com DFI factsheet: Afghan Muscles For yderligere oplysninger:

Det Danske FilminstitutAnne Marie Kürstein, 4041 4697, kurstein@dfi.dk Lars Fiil-Jensen, 3374 3559, larsf@dfi.dk